Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrii bucatari se intrec la Trofeul Balada Nej

ro

11 May, 2007 00:00 1107 Marime text

Cei mai buni bucatari din tara se intrec, in perioada 10-12 mai, la evenimentul gastronomic al sezonului, "Primavara in gastronomie - Trofeul Balada Nej".

Manifestarea, desfasurata sub egida Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, marcheaza, intr-un cadru festiv, inceperea sezonului estival. La eveniment, ce se desfasoara la Hotelul Balada Nej, participa specialisti in domeniul culinar din multe parti ale tarii, care se intrec in etalarea bunatatilor de sezon pe care le prepara si le expun pentru publicul vizitator. Organizatorul manifestarii, ing. ec. Niculae Nejloveanu, considera ca acest eveniment va contribui la un schimb de experienta fructuos intre maestrii bucatari, cu relevanta in cresterea calitatii serviciilor de pe litoral, in vederea crearii unui renume al hotelurilor si restaurantelor. Deschiderea competitiei culinare a avut loc ieri, la ora 16.00, prin prezentarea instructiunilor si completarea fiselor tehnice de catre participanti. Programul continua, astazi, cu deschiderea oficiala si pregatirea preparatelor. Operele de arta ale maestrilor bucatari care vor fi expuse si jurizate maine, la Hotel Malibu din Mamaia. Expertii in arta culinara vor prepara gustari festive de primavara, bucate traditionale romanesti, dar si meniuri clasice si diferite sortimente de deserturi moderne. Cei care se vor evidentia de-a lungul competitiei si vor reusi sa impresioneze juriul cu maiestria lor culinara vor primi premii substantiale. Astfel, castigatorul premiului I va pleca acasa cu 1000 de euro, cel care se va clasa pe urmatoarea treapta a podiumului va primi 800 de euro, iar bucatarului de pe pozitia a treia i se vor inmana 500 de euro. De asemenea, se va acorda si trofeul "Balada Nej" - ing. ec. Niculae Nejloveanu - maestru in arta culinara, ce valoreaza 1500 de euro.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii