Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei denigreaza navodarenii

ro

12 Dec, 2007 00:00 1670 Marime text
Atasamente: 1197407681.pdf 1197408647.flv 1197408732.flv 1197408813.flv 1197408838.flv
1197407681.jpg

Sprijinit de PNL, el vrea sa blocheze activitatea consiliului local pana la punerea in functie a lui Adrian Vlad si a noilor consilieri PSD

Mandatul de consilier local obtinut in 2004 de presedintele PSD Navodari, Nicolae Matei, nu l-a multumit pe acesta si nici nu l-a ajutat sa capete increderea electoratului. Nici in plan politic, el nu s-a evidentiat. In colaborare cu liberalii, Matei a demarat o serie de actiuni, mai mult sau mai putin legale, care au condus la blocarea activitatii Consiliului Local Navodari. Conferinta de presa sustinuta de liderul PSD poate fi vizionata pe editia on-line a cotidianului nostru Membru in Comisia pentru administratia publica locala, juridica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, consilierul PSD Nicolae Matei s-a remarcat in legislativul navodarean doar in ipostaza de "Gica contra". Nici in echipa PSD Navodari el nu a reusit sa obtina aprecierea "subalternilor" sai. O dovada in acest sens este si declaratia facuta in februarie anul curent de colegul sau, consilierul Petre Tancau. "Poate chiar plecarea celor trei consilieri este rezultatul imaturitatii colegului meu (n.r. referire la Nicolae Matei) in a conduce organizatia din care facem parte (...) Au fost foarte multe tensiuni in cadrul organizatiei si cred ca de asta au plecat", afirma Tancau intr-un interviu dat ziarului nostru la vremea respectiva. In contextul prezentat, Nicolae Matei a dovedit ca atitudinea sa nu poate aduce nimic bun atat comunitatii, cat si formatiunii politice pe care o reprezinta. Aproape de finalul mandatului de consilier local si neimpacat cu gandul ca in 2004 a pierdut postul de primar, liderul PSD incearca, prin orice mijloace, sa castige teren. Asa se explica alianta facuta cu liberalii condusi, neoficial, de Jean Paul Tucan. Bazandu-se pe sprijinul PNL-istilor, Nicolae Matei si-a amintit ca ar trebui sa actioneze in sensul recuperarii mandatelor pierdute odata cu plecarea din PSD a trei consilieri locali. Tot ajutat de liberali, el si-a propulsat un convertit din democrat in social-democrat, un om potent din punct de vedere financiar, in postul de viceprimar. Chiar daca cele doua demersuri, consumate in sedinta alesilor locali din 5 decembrie, ar putea fi "respinse" de Prefectura Constanta prin neacordarea avizelor de legalitate, Matei se crede invingator. "Avem discutii cu juristii Prefecturii si vom primi avizul de legalitate", afirma acesta in cadrul unei recente conferinte de presa sustinuta la sediul PSD Navodari.

Orgoliul politic mai presus de interesele comunitatii

Cu toate ca incearca sa pozeze in aparatorul celor ce l-au mandatat sa-i reprezinte in Consiliul Local Navodari, faptele sale nu dovedesc nimic in acest sens. Spre exemplu, numai in 2007, consilierul local PSD nu a initiat niciun proiect de hotarare menit sa imbunatateasca in vreun fel traiul navodarenilor. Mai mult, sub diverse pretexte ce au la baza doar orgolii politice, el a solicitat consilierilor PSD sa paraseasca sala in care s-au derulat sedintele de Consiliu Local din octombrie si noiembrie. Si asta in conditiile in care, pe ordinea de zi erau incluse proiecte importante pentru oras cum ar fi: acordarea subventiilor pentru caldura, ajutoarea pentru pensionari, stabilirea criteriilor pe baza carora se pot aloca ajutoare sociale persoanelor nevoiase, solutionarea transportului public de calatori, aprobarea inventarului domeniului public si privat al urbei care ar ajuta identificarea terenurilor necesare pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la retrocedari si altele. Practic, de aproximativ patru luni, activitatea CL Navodari a fost blocata de interesele politice ale consilierilor PSD, sub conducerea lui Matei Nicolae, si a aliatilor sai liberali. Chiar daca primarul urbei, Tudorel Calapod, a facut un apel la toti consilierii locali prin care ii indemna "sa munceasca si sa nu fie tributari intereselor personale sau de partid", alesii PSD si PNL actioneaza doar pentru recapatarea majoritatii in CL.

"Interlopii pe care i-ati vazut afara, la Casa de Cultura"

In data de 8 decembrie anul curent, primarul Tudorel Calapod a organizat o adunare cetateneasca in cadrul careia a prezentat un bilant al activitatii administratiei publice locale. Actiunea s-a derulat in sala Casei de Cultura din localitate, care s-a dovedit neincapatoare. Sute de navodareni au avut ocazia de a afla despre situatia tensionata si blocajul existent in Consiliul Local. Toti au condamnat atitudinea consilierilor PSD si PNL si chiar i-au huiduit. Numai ca, ignorand capacitatea fiecarui navodarean de a judeca si a reactiona, Nicolae Matei a declarat ca "cei cu gura mare sunt platiti". El i-a catalogat pe oamenii prezenti la intrunire drept "interlopi". "Stefan Galbau va ramane in memoria navodarenilor drept omul care a furat prin interpusi si prin interlopii pe care i-ati vazut in fata Casei de Cultura", declara cu seninatate consilierul social-democrat. Inclusiv votul navodarenilor acordat la euroalegerile din 25 noiembrie este pus de liderul PSD pe seama cumpararii electoratului. "La europarlamentare s-au dat bani oamenilor ca sa voteze PD si PLD", afirma in data de 8 decembrie Matei. Jignirile celui ce se visa primarul locuitorilor orasului Navodari nu se opresc aici. Referitor la victoria lui Calapod in alegerile din 2004, Matei declara: "E primar de conjunctura. Daca nu ma fura cu tiganii si jandarmii, eu eram primar". Oare tiganii nu au dreptul de a decide singuri pe cine sa aleaga primar? Oare etnicii romi sunt incapabili sa gandeasca independent? Sau, daca nu l-au vrut pe el ca sef al administratiei publice locale, romii trebuie catalogati drept o masa de manevra la indemana oricui?

Decis sa continue razboiul

Indiferent la soarta oamenilor simpli, consilierul PSD Nicolae Matei este decis sa nu cedeze pana la atingerea obiectivului propus: validarea noilor consilieri social-democrati promovati in sedinta CL derulata in data de 5 decembrie si a lui Adrian Vlad in functia de viceprimar. "Vom tine Consiliul Local blocat pana la alegeri sau vom adopta o hotarare pe luna pana nu intra in functie Adrian Vlad si noii consilieri PSD", a anuntat liderul social-democratilor navodareni. Incredibil, dar adevarat, Matei crede ca atitudinea adoptata va fi acceptata de cetateni. "Vom discuta cu oamenii si sigur vor intelege ca lucram in folosul lor", declara acesta. Putin probabil ca navodarenii sa-l sustina pe fostul viceprimar in conditiile in care este stiut ca el nu sta in urbe si a recunoscut: "ma intereseaza orasul pentru ca am afaceri aici". Altfel spus, unicul aspect care ar motiva inversunarea alesului local PSD ar fi aceea ca se doreste a fi un prosper om de afaceri, care spera sa-si plateasca datoriile catre bugetul de stat pana la sfarsitul anului, dupa cum a si declarat, si nici de cum un reprezentant al intereselor comunitatii.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii