Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea spitalului, lasata pe mana Baran-ului

ro

25 Sep, 2007 00:00 1025 Marime text
1190662254.jpg

Israelienii de la Baran vor continua lucrarile de reabilitare la SCJU * Directorul unitatii sanitare, Tiberiu Tofolean, a recunoscut ca rezilierea contractului ar fi dus la pierderea fondurilor pentru reparatii

In ciuda numeroaselor probleme si a semnelor de intrebare ce planeaza asupra firmei Baran, aleasa pentru a realiza lucrarile de reabilitare ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, se pare ca autoritatile competente au decis sa nu rezilieze contractul cu israelienii. Intr-o sedinta care a avut loc ieri, s-a decis continuarea contractului cu Baran. Reprezentantii ai SCJU, ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, ai Autoritatii Judetene de Sanatate Publica, dar si ai Proiect SA; CJC si ai Primariei Constanta au stat stramb si au gandit drept cum pot rezolva situatia de-a dreptul dramatica in care se afla Judeteanul. Si, cea mai buna cale pe care au putut sa o gandeasca stimabilii prezenti la intalnire a fost continuarea pagubosului contract cu israelienii de la Baran. Pentru ca, fie ca sunt constienti sau nu, singurii care vor avea de patimit in viitor vor fi constantenii, care vor suporta din buzunarul lor, costisitoarele lucrari de reabilitare de la SCJU. Marius Enescu, directorul ASPJ Constanta spune ca a fost prezent la intalnirea de ieri si ca in cateva zile se vor redacta documentele care sa permita Baran-ului sa continue lucrarile de refacere ale spitalului. De asemenea, Octavian Ruse, directorul Proiect SA, spune ca la discutiile de ieri s-a ajuns la concluzia ca intelegerea contractuala cu israelienii nu poate fi reziliata. "Pe de-o parte, contractul a fost respectat. Probabil ca intr-o luna se vor incepe din nou lucrarile de renovare. Pana una alta, contractul a fost intrerupt din cauza lipsei fondurilor", a mai spus Ruse.

Obligati sa continue

Directorul fostului Institut de proiectari a mai precizat ca intelegerea contractuala cu israelienii nu a fost incalcata nici de-o parte, nici de cealalta. Oricum, cand a fost intrebat daca in opinia lui continuarea contractului cu Baran este ideea salvatoare pentru SCJU, Ruse a preferat sa se abtina de la comentarii. Pe de alta parte, Tiberiu Tofolean, directorul celei mai mari unitati sanitare din judet admite ca intentia de a continua contractul cu israelienii este un soi de "colac de salvare". "Eu ce sa fac? Daca pana la finele anului nu demaram lucrarile pierdem niste bani. Nu ne permitem asta. Juristii nostri fac totul pentru a scoate la capat situatia cu Baran si pentru a gasi solutiile legale pentru continuarea reparatiilor. Daca as rezilia contractul cu ei ar trebui sa fac o alta licitatie si as pierde timpul si banii. Asta este cea mai buna solutie pentru moment", recunoaste Tofolean. Directorul a mai spus ca in maxim o luna se vor relua reparatiile la etajele 6, 7, 8 si 9. "Ne vom mai intalni si miercurea viitoare sa mai discutam aceasta situatie. Oricum, 90% vom continua cu Baran. Stam cu doua milioane de euro in cont si n-am reusit sa facem nimic pana acum", explica managerul SCJU.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii