„Aici sunt banii dumneavoastră“ Cui a dat contracte Direcţia de Sport şi Tineret Constanţa în 2011 (I) (document)
„Aici sunt banii dumneavoastră“: Cui a dat contracte Direcţia de Sport şi Tineret Constanţa în 2011 (I)
08 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3374
Marime text
Transparenţa publică nu ar trebui, sub nicio formă, să rămână la stadiul unei lozinci îmbrăţişate cu drag de politicieni doar sub costumul de slogan de campanie, ci ar trebui să devină o realitate. Tocmai de aceea, ZIUA de Constanţa vă prezintă, la obiect, activitatea pe plan economic a diferitelor direcţii şi instituţii finanţate din bani publici, astfel încât constănţenii să aibă acces neîngrădit la informaţii legate de ce se întâmplă cu banii lor şi cine sunt beneficiarii contractelor cu statul. Facem precizarea că listele privind licitaţiile şi contractele cu atribuire directă despre care vom vorbi sunt cele puse la dispoziţie de fiecare instituţie în parte, aşa cum ne-au fost transmise, iar eventuale neconcordanţe ori inadvertenţe nu ne aparţin.
În acest sens, una dintre primele instituţii ce intră sub lupa transparentizării este Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, instituţie condusă în prezent de Claudiu Daniel Teliceanu şi care, în anul 2011, nu a organizat nicio licitaţie publică, potrivit informaţiilor pe care ni le-au transmis, ci toate contractele de achiziţii publice au fost încheiate prin cumpărare directă. Potrivit răspunsurilor oficiale primite de la reprezentanţii DJST Constanţa, în anul 2011 au fost încheiate prin cumpărare directă opt contracte pentru alimente, cinci pentru diverse lucrări, cinci pentru articole sportive, cinci contracte încheiate prin „venituri proprii ANST (n.r. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret)“, au avut o „subvenţie ANST“, şi şapte achiziţii directe.
Următorul furnizor al DJST Constanţa este Gecam, beneficiar al unui contract în urma căruia societatea se angaja să livreze carne de pui în valoare de 92.675 de lei. Conform datelor oficiale, Gecam COM a fost înfiinţată în 1996 şi are un capital social subscris în valoare de 300 de lei. Asociaţi persoane fizice sunt tulcenii Grigore şi Elena Avram, primul fiind şi administratorul societăţii. Activitatea principală a firmei este reprezentată de „intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun“. Datele oficiale mai arată că, de-a lungul timpului, Gecam COM a primit prin atribuire directă contracte atât de la diversele unităţi militare din judeţul nostru, cât şi de la centrele pentru vârstnici. Printre primii parteneri din sfera publică ai firmei se numără Centrul Social Constanţa, DJST Constanţa, Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, mai multe unităţi militare din judeţ, iar ultimele astfel de contracte au fost încheiate cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa ori Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
Lista achiziţiilor DJST continuă cu două contracte cu SC Geocor Trade Imp-Exp, pentru carne de porc, respectiv carne de vită, în schimbul sumelor de 80.000 de lei, respectiv 16.815 lei. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, firma înfiinţată în 2001 are un capital social subscris de 502.500 de lei. În acţionariatul societăţii se află o firmă cipriotă, Commsecure Limited, cu 60%, şi constănţeanul Leonard Cristian Nedelcu, ce deţine restul de 40%, el fiind, totodată, şi administratorul Geocor. Domeniul principal de activitate este „comerţul cu ridicata al cărnii şi al produselor din carne“. În ce priveşte societatea, ar mai fi de menţionat faptul că în acţionariatul său s-a regăsit inclusiv fostul fotbalist Adrian Pitu, ulterior partea sa fiind preluată de Corina Nedelcu, persoană care nu se mai află în firmă în ultimele înregistrări la Registrul Comerţului, locul său fiind luat de compania cipriotă. La începutul anului acestuia, Geocor Trade Imp-Exp a bătut palma pentru furnizare de produse alimentare inclusiv cu Spitalul Clinic CF Cluj, printre ceilalţi clienţi ai săi aflându-se Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila“, UM 02022 Constanţa şi Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina.
De la SC Dobrogea Grup SA Direcţia de Sport a achiziţionat produse de panificaţie în valoare de 38.000 de lei. Conform datelor oficiale, societatea înfiinţată în 1991 se află în prezent sub incidenţa Legii nr. 85/2006, fiind în reorganizare judiciară. Capitalul social subscris este de 15.701.544,96 de lei, împărţit la un număr de 1.022.236 de acţiuni. Persoanele juridice care se regăsesc în acţionariat sunt SC Arsenal Forest SRL, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare având 0,0034%. Restul părţilor din firmă se împart între 2.224 de acţionari, administratorul special fiind Fotini Teodorescu, iar administratorul judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală este reprezentată de fabricarea produselor de morărit. În iunie 2012, s-a pus sechestru pe acţiunile deţinute în firmă de „debitorul Bardas Marian“, acesta fiind ridicat o lună mai târziu, după ce acţiunile au fost vândute.
În 2011, DJST s-a „îndulcit“ cu produsele de cofetărie achiziţionate pe data de 5.01.2011 de la SC Crizantema SRL, pentru care a fost achitată suma de 8.700 de lei. Datele oficiale ne arată că societatea a fost înfiinţată în 1991 şi se ocupă cu „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie“. Cu un capital social de 28.000 de lei, cei doi acţionari sunt Ion şi Adriana Munteanu, fiecare având 50%, primul fiind, totodată, şi administratorul societăţii.
SC Avicola Lumina SA a primit de la DJST 9.000 de lei, în schimbul cărora se angaja să livreze ouă timp de un an. Societatea a fost înfiinţată în 1991, iar în prezent are un capital social subscris de 1.350.291,81 de lei. Printre acţionarii săi se află firma băcăuană Agricola International SA, cu 72,92%, şase acţionari persoane fizice, alţii decât fondatorii, ce deţin în total 15,02%, şi cei 178 de fondatori, acţionari cu o cotă totală de 12,06%. Împuterniciţii sunt Antochi Gheorghe, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Lidia Gheorghe, administrator şi preşedinte, Vasile Bunduc, director general, dar şi Marinel Iacob, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie. Firma se ocupă de creşterea păsărilor.
DJST a luat băuturi răcoritoare de la SC Coca Cola SRL, în valoare de 60.000 de lei. Societatea Coca Cola HBC România a fost înfiinţată în 2009 şi are ca obiect de activitate producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate. Capitalul social subscris este de 372.427.330 de lei, împărţit în 37.242.733 de acţiuni, din care acţionar principal este compania olandeză CC Beverages Holdings II B.V., cu 99,99%, restul revenindu-i buzoianului Dragoş-Aurelian Ion. Administratorul firmei este estonianul Mikkel Jaak.
Va urma.
P.S. În ediţiile viitoare vă vom prezenta şi celelalte achiziţii făcute de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în anul 2011.
În acest sens, una dintre primele instituţii ce intră sub lupa transparentizării este Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, instituţie condusă în prezent de Claudiu Daniel Teliceanu şi care, în anul 2011, nu a organizat nicio licitaţie publică, potrivit informaţiilor pe care ni le-au transmis, ci toate contractele de achiziţii publice au fost încheiate prin cumpărare directă. Potrivit răspunsurilor oficiale primite de la reprezentanţii DJST Constanţa, în anul 2011 au fost încheiate prin cumpărare directă opt contracte pentru alimente, cinci pentru diverse lucrări, cinci pentru articole sportive, cinci contracte încheiate prin „venituri proprii ANST (n.r. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret)“, au avut o „subvenţie ANST“, şi şapte achiziţii directe.
Alimente
La capitolul contractelor pentru alimente încheiate în 2011 de DJST, cap de afiş este cel cu Metro Cash & Carry SRL, înţelegere în urma căreia societatea comercială se angaja să furnizeze produse alimentare în valoare de 390.000 de lei, timp de două zile. Informaţiile oficiale ne arată faptul că firma are un capital social subscris de 13.537.500 de lei, iar în ce priveşte asociaţii persoane juridice, aceştia sunt Metro AG, cu sediul social în Germania, şi SC Metro Cash & Carry International Holding B.V., cu sediul social în Olanda. Pentru SC MetroCash & Carry SRL, administratorii sunt Roland Ruffing, cetăţean austriac, Matiias Hans Christian Felix Dutschmann, cetăţean german, piteşteanul Valentin Pauna, cetăţeanul german Philippe Olivier Sainson şi bucureşteanca Oprea Camelia. Activitatea principală a firmei este „comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun“.Următorul furnizor al DJST Constanţa este Gecam, beneficiar al unui contract în urma căruia societatea se angaja să livreze carne de pui în valoare de 92.675 de lei. Conform datelor oficiale, Gecam COM a fost înfiinţată în 1996 şi are un capital social subscris în valoare de 300 de lei. Asociaţi persoane fizice sunt tulcenii Grigore şi Elena Avram, primul fiind şi administratorul societăţii. Activitatea principală a firmei este reprezentată de „intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun“. Datele oficiale mai arată că, de-a lungul timpului, Gecam COM a primit prin atribuire directă contracte atât de la diversele unităţi militare din judeţul nostru, cât şi de la centrele pentru vârstnici. Printre primii parteneri din sfera publică ai firmei se numără Centrul Social Constanţa, DJST Constanţa, Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, mai multe unităţi militare din judeţ, iar ultimele astfel de contracte au fost încheiate cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa ori Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
Lista achiziţiilor DJST continuă cu două contracte cu SC Geocor Trade Imp-Exp, pentru carne de porc, respectiv carne de vită, în schimbul sumelor de 80.000 de lei, respectiv 16.815 lei. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, firma înfiinţată în 2001 are un capital social subscris de 502.500 de lei. În acţionariatul societăţii se află o firmă cipriotă, Commsecure Limited, cu 60%, şi constănţeanul Leonard Cristian Nedelcu, ce deţine restul de 40%, el fiind, totodată, şi administratorul Geocor. Domeniul principal de activitate este „comerţul cu ridicata al cărnii şi al produselor din carne“. În ce priveşte societatea, ar mai fi de menţionat faptul că în acţionariatul său s-a regăsit inclusiv fostul fotbalist Adrian Pitu, ulterior partea sa fiind preluată de Corina Nedelcu, persoană care nu se mai află în firmă în ultimele înregistrări la Registrul Comerţului, locul său fiind luat de compania cipriotă. La începutul anului acestuia, Geocor Trade Imp-Exp a bătut palma pentru furnizare de produse alimentare inclusiv cu Spitalul Clinic CF Cluj, printre ceilalţi clienţi ai săi aflându-se Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila“, UM 02022 Constanţa şi Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina.
De la SC Dobrogea Grup SA Direcţia de Sport a achiziţionat produse de panificaţie în valoare de 38.000 de lei. Conform datelor oficiale, societatea înfiinţată în 1991 se află în prezent sub incidenţa Legii nr. 85/2006, fiind în reorganizare judiciară. Capitalul social subscris este de 15.701.544,96 de lei, împărţit la un număr de 1.022.236 de acţiuni. Persoanele juridice care se regăsesc în acţionariat sunt SC Arsenal Forest SRL, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare având 0,0034%. Restul părţilor din firmă se împart între 2.224 de acţionari, administratorul special fiind Fotini Teodorescu, iar administratorul judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală este reprezentată de fabricarea produselor de morărit. În iunie 2012, s-a pus sechestru pe acţiunile deţinute în firmă de „debitorul Bardas Marian“, acesta fiind ridicat o lună mai târziu, după ce acţiunile au fost vândute.
În 2011, DJST s-a „îndulcit“ cu produsele de cofetărie achiziţionate pe data de 5.01.2011 de la SC Crizantema SRL, pentru care a fost achitată suma de 8.700 de lei. Datele oficiale ne arată că societatea a fost înfiinţată în 1991 şi se ocupă cu „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie“. Cu un capital social de 28.000 de lei, cei doi acţionari sunt Ion şi Adriana Munteanu, fiecare având 50%, primul fiind, totodată, şi administratorul societăţii.
SC Avicola Lumina SA a primit de la DJST 9.000 de lei, în schimbul cărora se angaja să livreze ouă timp de un an. Societatea a fost înfiinţată în 1991, iar în prezent are un capital social subscris de 1.350.291,81 de lei. Printre acţionarii săi se află firma băcăuană Agricola International SA, cu 72,92%, şase acţionari persoane fizice, alţii decât fondatorii, ce deţin în total 15,02%, şi cei 178 de fondatori, acţionari cu o cotă totală de 12,06%. Împuterniciţii sunt Antochi Gheorghe, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Lidia Gheorghe, administrator şi preşedinte, Vasile Bunduc, director general, dar şi Marinel Iacob, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie. Firma se ocupă de creşterea păsărilor.
DJST a luat băuturi răcoritoare de la SC Coca Cola SRL, în valoare de 60.000 de lei. Societatea Coca Cola HBC România a fost înfiinţată în 2009 şi are ca obiect de activitate producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate. Capitalul social subscris este de 372.427.330 de lei, împărţit în 37.242.733 de acţiuni, din care acţionar principal este compania olandeză CC Beverages Holdings II B.V., cu 99,99%, restul revenindu-i buzoianului Dragoş-Aurelian Ion. Administratorul firmei este estonianul Mikkel Jaak.
Va urma.
P.S. În ediţiile viitoare vă vom prezenta şi celelalte achiziţii făcute de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în anul 2011.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii