Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a câştigat asocierea Argos Industrial - SCIM SA - Tractebel Engineering un contract cu CN APMC (documente)

ro

18 Aug, 2015 00:00 4799 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în iulie 2012, prin licitaţie deschisă, contractul privind „Proiectare + execuţie extindere spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“. Proiectul „Extinderea spre sud a danei de gabare“ are ca scop îmbunătăţirea infrastructurii portuare şi a operaţiunilor portuare. Astfel, traficul de nave în porturile dunărene şi maritime va fi în creştere. În cadrul proiectului, s-a realizat un teritoriu portuar suplimentar de 10.900 de metri pătraţi, care oferă condiţii pentru executarea unor lucrări de suprastructură. De asemenea, s-a extins actualul chei pentru îmbunătăţirea activităţii portuare desfăşurate în zonă, prin construirea unui nou front de acostare, în lungime totală de 171 de metri liniari (85 de metri liniari - latura de sud şi 86 de metri liniari - latura de est-vest). Investiţia a fost finanţată prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 - 2013), Axa prioritară 2 - „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional de transport“, domeniul major de investiţie 2.3 - „Modernizarea şi dezvoltarea porturilor maritime şi fluviale“.
 
Au depus oferte următorii operatori economici: asocierea ABC Val SRL Constanţa - SC Cinnamon Project SRL Bucureşti, cu o ofertă de 12.050.211,71 de lei (2.923.318,63 de euro), asocierea Argos Industrial SRL Cernavodă - SCIM SA Constanţa - SC Tractebel Engineering, cu o ofertă de 12.744.039,72 de lei (3.091.637,69 de euro), asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA Spania - BCPC SRL Bucureşti, cu o ofertă de 15.239.659,34 de lei (3.697.062,02 euro), asocierea Cyes Infraestructuras SA Spania - SC Rico SRL Constanţa, cu o ofertă de 15.248.476,80 de lei (3.699.201,09 euro), Atomon SA Grecia, cu o ofertă de 15.387.460 de lei (3.732.917,68 de euro), şi asocierea Alpine Bau GmbH Austria - SC Transproiect 2001 SA Bucureşti, cu o ofertă de 15.530.899,45 de lei (3.767.715,35 de euro).
 
Din comisia de evaluare au făcut parte: Mihaela Alina Stăetu - preşedinte, Maria Mergiu, Lică Cozma, Tanase Iulian Pepi, Constantin Rodeanu, Anca Diana Bratu, Nicoleta Elena Racauţanu şi Crina Adina Popescu - membri. Membri de rezervă au fost Florin Chirilă, Angela Badea, Luciana Mocanu, Georgeta Sintea, Laurenţiu Teodoru şi Bogdan Gheorghiu.
 
În baza ofertelor iniţiale ale ofertanţilor, a tabelului preliminar, a verificărilor ulterioare suplimentare, a analizelor efectuate în cadrul şedinţelor comisiei, a proceselor-verbale din şedinţă, a solicitărilor de clarificări şi a răspunsurilor formulate de ofertanţi, s-a stabilit că oferte admisibile sunt cele ale asocierilor: Argos Industrial SRL Cernavodă - SCIM SA Constanţa - SC Tractebel Engineering; Cyes Infraestructuras SA Spania - SC Rico SRL Constanţa; ABC Val SRL Constanţa - SC Cinnamon Project SRL Bucureşti. Au fost respinse oferta asocierii Alpine Bau GmbH Austria - SC Transproiect 2001 SA Bucureşti, întrucât nu s-a îndeplinit condiţia de calificare privind experienţa similară pentru prestări servicii de proiectare, şi a operatorului economic Atomon SA Grecia, întrucât nu au fost primite la timp documentele de clarificare. Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA Spania - BCPC SRL Bucureşti a fost declarată inacceptabilă, întrucât nu îndeplineşte cerinţa de calificare privind asigurarea minimă cu personal calificat.
 
Comisia de evaluare a stabilit cu majoritate de voturi că ofertele depuse de Asocierea SC Argos Industrial - SC SCIM SA Constanţa - Tractebel Engineering Bucureşti şi de Asocierea Cys Infraestructuras Spania - Rico SRL Constanţa sunt admisibile. Criteriul de atribuire aplicat doar ofertelor admisibile este „preţul cel mai scăzut“. Prin urmare, oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect proiectarea şi execuţia obiectivului „extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“ este cea depusă de Asocierea SC Argos Industrial Cernavodă - SC SCIM SA Constanţa - Tractebel Engineering Bucureşti, cu o propunere financiară fără TVA de 12.744.039,72 de lei, respectiv 3.091.637,69 de euro şi o durată de proiectare + execuţie de 24 de luni. Nu au fost declaraţi subcontractanţi.
 
Lucrările au constat în realizarea unui chei de greutate cu o lungime de 171 de metri. S-au folosit, printre altele, 62.000 de tone de piatră şi 88.200 de metri cubi de pământ, pentru obţinerea noului teritoriu de 10.900 de metri pătraţi. S-au turnat şi montat 214 bucăţi de blocuri prefabricate din beton, cu greutatea de circa 100 de tone/bucata, suprapuse, formând pile independente de 5,50 de metri lungime. Blocurile prefabricate au fost montate pe un pat de fundare alcătuit, la bază, dintr-un strat de piatră spartă de 50 cm grosime şi două straturi de piatră brută sortată, de 10-50 kg/bucata, la partea superioară, stratul de piatră brută fiind nivelat cu piatră spartă. Câte şase pile sunt solidarizate la partea superioară cu un coronament din beton slab armat, turnat monolit. În coronament sunt înglobate accesoriile de cheu, respectiv bolarzi de 1.000 de kilonewtoni realizaţi din fontă, piesele metalice pentru prinderea amortizorilor şi căminele pentru utilităţi. După punerea în operă a ultimului bloc prefabricat de chei şi înaintea turnării coronamentului, în vederea consumării tasării patului, pilele din blocuri au fost supraîncărcate, fiecare cu câte trei blocuri de 100 de tone/bucata, aşezate suprapus.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Despre Asocierea SC SCIM SA - SC Argos Industrial Construcţii SRL - SC Tractebel Engineering SRL

Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA este o firmă cu notorietate în Constanţa, de numele acesteia fiind legat cel al lui Dănuţ Moisoiu, fost democrat-liberal şi fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Societatea a fost înfiinţată, aşa cum reiese din datele disponibile la Registrul Comerţului, în anul 1991 şi are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru fluide“. Acţionari persoane fizice în SCIM SA sunt Antoniu George Beioglu şi Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu - fiul fostului consilier local Dănuţ Moisoiu -, dar există şi asociaţi listă, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Administratori ai societăţii sunt Rodica Ciobotaru şi Marin Dobrea, în vreme ce funcţiile de directori sunt ocupate de Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu şi Antoniu George Beioglu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al SCIM SA este Cristian Pîndichi. Acesta a fost, la un moment dat, şi în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, regie care se află în subordinea Consiliului Local Constanţa. Pîndichi a mai figurat, conform Registrului Comerţului, ca asociat în SC Europa A.P. SRL şi SC Organic Fertilplant SRL.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2014, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 19.804.937 de lei, un profit de 215.633 de lei şi 149 de salariaţi.

 
Înregistrată în 2014, Argos Industrial Construcţii SRL are sediul social în municipiul Constanţa, Intrarea Staţiei Petrol nr. 2. Potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului, consultat pe 17 august 2015, firma are un capital social subscris de 1.000 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Argos SA, cu sediul social în Cernavodă, strada Canalului, care deţine 49 de părţi sociale (49% din capitalul social), Dorin Mihai Lazia, născut în1977, în Constanţa, care deţine 50 de părţi sociale (50% din capitalul social), şi Octavian Gîrleanu, născut în 1960, comuna Cosmeşti, Galaţi, care deţine o parte socială (1% din capitalul social). Bryte Recovery IPURL este administratorul judiciar, cu sediul în municipiul Constanţa, firma aflându-se, conform Registrului Comerţului, în insolvenţă şi sub incidenţa Legii nr. 85/2014.
 
Potrivit aceleiaşi surse, Tractebel Engineering SA a fost înregistrată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Alexandru Constantinescu. Capitalul social subscris al firmei este de 258.246 de lei, integral vărsat, compus din 43.041 de acţiuni nominative, valoarea uneia fiind de 6 lei. Asociaţii societăţii sunt: GDF Suez Energy Services International SA, cu sediul social în Belgia, 1180 Bruxelles, care deţine o acţiune (0,0001% din capitalul social), şi Tractebel Engineering SA, cu sediul în Belgia, Bruxelles, care deţine 43.040 de acţiuni (99,9999% din capitalul social). Administratorii societăţii sunt Elena Daniela Scripcariu, născută în 1961, în Bucureşti, Adrian Cîlcic, născut în 1965, în Bucureşti, Alexandre Cristovao Sousa Rocha, născut în 1980, în Franţa, Robert Marcel Ivan, născut în 1977, în Bucureşti, Marc Franchimont, născut în 1968, în Belgia, Luc Resteigne, născut în 1961, în Belgia, Sabien Vermeulen, născut în 1969, în Belgia. Societatea se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 38.338.348 de lei, un profit de 3.688.519 şi 189 de salariaţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de negociere aferente contractului la care facem referire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii