Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce a dat Consiliul Judeţean Tulcea peste 400.000 lei firmei unuia dintre milionarii tulceni (proces verbal + 15 documente)

ro

23 Jan, 2014 00:00 7704 Marime text
La sfârşitul anului 2012, Consiliul Judeţean Tulcea a organizat procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului de lucrări de protejare a imobilului din strada Gloriei nr. 4, împotriva infiltraţiilor din ape pluviale şi amenajare galerie subterană.
Potrivit anunţului de atribuire şi procesului verbal de deschidere a ofertelor, la procedură s-a prezentat un singur ofertant. Din aceleaşi documente, reiese că valoarea totală a contractului a fost de 442.021 lei, iar ofertantul a fost SC Coral SRL, care, la şedinţa de deschidere a ofertelor, a fost reprezentată de Iacob Liliana.

În ceea ce priveşte firma care a câştigat contractul, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu trei asociaţi, Corneliu Marianciuc, Luiza Georgescu şi Cornel Constantin Georgescu, acesta din urmă fiind cunoscut ca unul dintre milionarii de top Forbes ai judeţului . Atât Cornel Georgescu, cât şi Corneliu Marianciuc mai apar în prezent ca acţionari în SC Transif SA şi SC Solar Aluminium SRL, în timp ce Luiza Georgescu apare şi ea ca acţionar în SC Transif SA. La sfârşitul anului 2012, SC Coral SRL declarase o cifră de afaceri de 52.745.477 lei, un profit net de 643.189 lei şi 202 salariaţi.
Patronul de la Coral este cunoscut ca fiind cel care a deschis primul mall din Tulcea. Cornel Georgescu are, în prezent, afaceri în construcţii, turism şi imobiliare.

SC Coral SRL nu este la începuturile colaborării cu Consiliul Judeţean Tulcea. Din 2007 până în prezent între cele două s-au derulat 13 contracte, în valoare de aproximativ 40 milioane lei. În afară de consiliul judeţean, SC Coral SRL a obţinut contracte şi cu alte autorităţi publice. Din 2007 până în prezent vorbim despre aproape 300 de contracte din bani publici, în valoare de aproape 300 milioane lei.
Revenind la atribuirea contractului de lucrări de protejare a imobilului din strada Gloriei nr. 4, împotriva infiltraţiilor din ape pluviale şi amenajare galerie subterană, iată şi membrii comisiei de evaluare a ofertelor: preşedinte cu drept de vot a fost Nicu Mihai, director executiv D.L.P., iar membri: Valentina Alexa – expert superior D.L.P., Mona Munteanu – expert superior B.A.P., Carmen Eftimie - expert superior D.L.P., Nicuşor Condrat – expert superior. Comisia a avut şi doi membri supleanţi, respectiv Ilona Cubaniţă şi Mariana Olariu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii