Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce a luat Pomacost peste 20.000 lei de la CET Palas, în 2010 (5 documente+proces verbal)

ro

06 Jan, 2014 10:10 3555 Marime text
Intervenţiile la reţeaua de termoficare de pe raza municipiului Constanţa atrag ulterior reamenajare a spaţiilor verzi distruse în urma lucrărilor. Pentru acestea, Electrocentrale Bucureşti SA, prin punctul de lucru de la Constanţa, Centrala Termoelectrică Palas, organizează diferite proceduri de achiziţii publice în urma cărora sunt atribuite contractele. La fel s-a întâmplat şi în anul 2010, când SC Pomacost SA, unic ofertant, a obţinut un contract în valoare de 20.437 lei, al cărui obiect a fost reamenajarea spaţiilor verzi în urma intervenţiei la reţeaua de termoficare.

Potrivit anunţului de atribuire, procedura aleasă a fost cererea de ofertă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Potrivit procesului verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor, SC Pomacost SA a fost singurul ofertant, care s-a prezentat cu oferta de 20.437 lei. De aceşti bani, SC Pomacost SA a trebuit să livreze gazon, castani, tei, salcie, evonimus, buxus şi hibiscus, precum şi servicii de semănat gazon, săpat gropi, plantat puieţi şi gard viu şi transportul materialului furnizat. Din acelaşi document reiese că la şedinţa de deschidere a ofertelor, care a avut loc în data de 18 august 2010, a participat şi un reprezentant al ofertantului, respectiv Anca Lavinia Coculescu.

La data de 19 august 2010, autoritatea contractantă a întocmit raportul procedurii cererii de ofertă în vederea încheierii unui acord-cadru, în care se precizează şi faptul că SC Pomacost SA a fost declarat câştigătorul contractului.

Iată care a fost componenţa comisiei de evaluare a ofertelor, aşa cum este ea precizată în procesul verbal de deschidere a ofertelor şi în raportul procedurii: preşedintele comisiei a fost Dumitru Tamaş, la vremea respectivă director Tehnic Producţie, iar membrii comisiei au fost Constantin Dragomir – şef Birou Achiziţii, Silvia Bătrînu – şef Birou Financiar, Luminiţa Duica – Oficiu Juridic şi Sofia Musi – responsabil contract, trei membri şi preşedintele fiind aceiaşi care au făcut parte din comisia de atribuire a unui contract similar şi în 2009.

În ceea ce priveşte firma Pomacost, aceasta îl are ca administrator, începând din anul 2012, Pimen Alexandru Leca. Societatea a avut o cifră de afaceri la sfârşitul anului 2012 de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma este cunoscută în mediul de afaceri local graţie licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010.
Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii