Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 120.000 de lei pentru studii de fezabilitate și proiect tehnic la scuarurile de pe bulevardul Mamaia (documente)

ro

12 Aug, 2014 00:00 6979 Marime text
Printre contractele atribuite de Primăria Constanța în anul 2007 s-a numărat și cel pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare „Reabilitării și extinderii spațiilor verzi din zona Scuaruri Bulevardul Mamaia - Studii de fezabilitate, proiect tehnic“. Și de această dată, a fost vorba despre un singur ofertant care s-a prezentat la procedura de cerere de ofertă, nimeni altul decât SC Pomacost SRL.
Contractul, estimat la suma de 129.412 lei, a fost atribuit pentru suma de 129.000 de lei, așa cum reiese din raportul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică amintit.
Potrivit procesului-verbal încheiat la ședința de deschidere a ofertelor, comisia de evaluare a fost formată din președinte Mihaela Stan - șef Serviciul Programe și Dezvoltare Comunitară, alături de alți patru membri, respectiv Olga Carnat - inspector Biroul Protecția Mediului, George Coman - șef Serviciul Administrare Spații Verzi și Igienă Publică, Simona Bercu - consilier Serviciul Urbanism și Cristian Stancu - Biroul Vânzări și Concesionări Bunuri.
Firma care a obținut contractul, SC Pomacost SA, a fost administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi văr bun al primarului Radu Mazăre. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, și de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat și primarul Constanței. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
Documentele prezentate astăzi, respectiv procesul-verbal întocmit la ședința de deschidere a ofertelor și raportul procedurii de atribuire, fac parte din seria celor pe care cotidianul ZIUA de Constanța le-a obținut după ce a acționat în instanță Primăria Municipiului Constanța, inițial instituția refuzând să dea curs adreselor întocmite în baza Legii nr. 544/2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii