Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:23 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Preţul cel mai scăzut” a cântărit greu în cadrul proiectului „Înfiinţare Parc Evergreen” (documente)

ro

01 Jul, 2016 00:00 3058 Marime text
 

Anul trecut, Primăria municipiului Mangalia atribuia un contract de achiziţie publică ce avea drept obiect „Lucrări de construcţie în cadrul proiectului «Înfiinţare Parc Evergreen»”. Vorbim despre lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor, echipament pentru parcuri şi terenuri de joacă, lucrări de instalaţii de apă şi lucrări de instalaţii electrice.
 
Comisia de evaluare i-a reunit pe preşedintele George Călin şi membrii Ileana Budurescu, Manuela Călin, Rodica Rîpianu şi Diana Fotin. De asemenea, au fost aleşi şi doi membri de rezervă, respectiv Andreea Ficiu şi Paul Enache. La data de 11 iunie 2015, ofertele primite au fost deschise la sediul autorităţii contractante, adică Primăria municipiului Mangalia.  
 
Mai mulţi operatori economici au manifestat interes pentru contractul oferit de Primăria Mangalia, şi anume: asocierea dintre SCIM SA şi SC Cris Garden SRL, asocierea dintre SC Mobitom SA şi SC Pomacost, asocierea dintre SC Garden Center Grup SRL, SC Recon şi Doje SRL,asocierea dintre SC RO-MAT-Construct SRL şi SC Opal Construct SRL, asocierea dintre SC Cricons SRL şi SC Flash Ligting Services SA. Nu au fost respinse oferte în cadrul şedinţei de deschidere.
 
Comisia s-a reunit în mai multe şedinţe în care au fost analizate documentele prezentate de ofertanţi. Rând pe rând, au fost evaluate propunerile tehnice, propunerile financiare, sub aspectul corecţiilor admise de lege, al încadrării în valoarea estimată a contractului, al preţului aparent neobişnuit de scăzut în raport ce ceea ce urmează a fi executat.
 
În cele din urmă, doar următoarele oferte au fost declarate admisibile:
  • asocierea dintre SC RO-MAT-Construct SRL, lider de asociere, şi SC Opal SRL, asociat (cu o ofertă de 7.750.798,98 de lei);
  • asocierea dintre SC SCIM SA, lider de asociere, şi SC Cris Garden SRL, asociat (cu o ofertă de 9.599.575,32 de lei);
  • asocierea dintre SC Mobitom SA, lider de asociere, şi SC Pomacost, asociat (cu o ofertă de 10.197.633,10 lei). 
După ce a fost aplicat drept criteriu de atribuire „preţul cel mai scăzut”, oferta declarată câştigătoare a fost cea a asocierii dintre SC RO-MAT-Construct SRL, lider de asociere, şi SC Opal SRL, asociat, cu o propunere financiară de 7.750.798,98 de lei, fără TVA, şi cu un termen de execuţie a lucrării de şase luni. Menţionăm că a fost declarat subcontractant SC Wert SRL, pentru lucrări de instalaţii electrice (9,7%).

Despre RO-MAT Construct SRL

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului consultat la 30 iunie 2016, RO-MAT Construct SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Atelierelor, are ca activitate principală „comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate”. Capitalul social subscris al firmei este de 121.840 de lei, integral vărsat.
 
Asociaţi persoane fizice sunt constănţeanul Bogdan Nicolae Grădinaru (cu un aport la capital de 30.460 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%) şi Vasile Costea, din Medgidia (cu un aport la capital de 91.380 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 75%). Persoană împuternicită este constănţeanul Alexandru-Lucian Stamate, în calitate de administrator. În altă ordine de idei, amintim că Vasile Costea, prin firmele sale, a fost o prezență aproape constantă în Top 300 Capital și Top 500 Forbes.
 
Conform vrajitorul.eu, la finalul anului 2014, societatea RO-MAT Construct SRL a declarat o cifră de afaceri de 27.127.890 de lei, un profit net de 306.943 de lei, un profit brut de 434.786 de lei, datorii în valoare totală de 8.873.919 lei, venituri totale de 27.256.175 de lei, cheltuieli totale de 26.821.389 de lei şi un număr mediu de 145 de salariaţi. Însă, anul trecut, a scăzut numărul mediu de salariaţi la 118, iar profitul net al exerciţiului, la... zero. Totodată, firma a declarat o cifră de afaceri de 16.819.072 de lei.

 
În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii