Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel Umanitar! Tudor, un copil de 3 ani are nevoie de ajutor! Haideți să îi redam copilăria, să se poată bucura de joacă și jucării

ro

26 Sep, 2024 15:25 369 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: PixabayUn băiețel de 3 ani are nevoie de ajutor pentru a lupta cu o boală care nu îi permite să se bucure de copilărie. Tudor a primit cu o zi înainte de Crăciun, atunci când avea 2 ani și cinci luni, un diagnostic crunt. Medicii au stabilit în urma investigațiilor efectuate că suferă de autism atipic. 

„Am observat ceva în neregulă cu el, părea că s-a retras în lumea lui și își analiza degețelele. Am sunat imediat la un psiholog și ne-a dat diagnosticul crunt: autism atipic. Am început imediat terapia cu el și după câteva luni ne-am mutat la București să facem un tip de terapie care am crezut că este mai bun pentru el. În prezent face 4 ore, dar rezultatele nu sunt așa de bune cum ne-am așteptat“ - a precizat pentru ZIUA de Constanța Cristina Savu, mama lui Tudor. 


Tudor a fost un băiețel vesel și activ, care învața lucruri noi mereu. Din păcate, încet, încet a făcut mici regrese, insesizabile la început, după vârsta de un an și opt luni, care s-au acumulat și au devenit vizibile la 2 ani și 5 luni. 

„I-am făcut și analize care arată un proces inflamator în organism. Suntem convinși că asta este problema și un transplant cu celule stem l-ar ajuta foarte mult să reverseze acest proces inflamator și să poata avea progrese mai bune în terapie. Vrem să îi redăm copilăria, să se poată bucura de joacă și jucării, de locuri de joacă și de copii de vârsta lui“ - a mai menționat Cristina Savu. 


Transplantul costă 12.800 de euro și se poate face la un spital din Viena.

Cei care vor să îl ajute pe Tudor să își recupereze copilăria și să lupte cu boala care nu îi permite să fie precum copiii de vârsta lui pot face donații în următoarele conturi: 

Asociaţia Prietenii lui Tudor Andrei RO89BTRLRONCRT0CS9571501

Revolut: RO85BREL0005530764700100 


Sperăm că acest apel va trezi în sufletele și inimile dumneavoastră un sentiment de compasiune! 

Citește și: 

Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea acordă servicii psihologice pentru copiii cu autism
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii