Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Multe diagnostice pentru un suflet de copil! Are nevoie de un cuvânt din opt litere. O ajuţi? (galerie foto)

ro

14 Jun, 2016 17:39 4436 Marime text
Nouă luni. Duminica trecută, s-au împlinit nouă luni de când viaţa Claudiei Hornea s-a schimbat. Nouă luni de când a sărutat-o de bun-venit pe lume pe fetiţa ei. Odată cu naşterea micuţei Diana-Elissa, a început aventura unei vieţi.
 
Dacă ar avea puterea să-i îndeplinească o dorinţă fetiţei sale nu i-ar fi greu să se hotărească asupra darului. Un cuvânt din opt litere. Sănătate.
 
Nu v-am spus? Diana-Elissa a împlinit duminică nouă luni de viaţă, dar şi nouă luni de luptă. Fiecare zi reprezintă pentru ea o nouă şansă la o viaţă mai bună.
 
Când fetiţa a împlinit două luni, mama sa a dus-o la doctor, pentru a-i face vaccinul hexacima. După scurt timp de la acest moment, viaţa celor două s-a schimbat, fetiţa prezentând crize de epilepsie. Medicii afirmă, potrivit spuselor mamei, că vaccinul nu are nicio legătură cu starea precară de sănătate a fetiţei. Cu toate acestea, la trei zile de la vaccin, au debutat crizele epileptice.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat după acel vaccin, hexacima se numea, dar după trei zile s-a întâmplat ceva cu mine. Am simţit că nu mai am control asupra corpului meu, ochişorii mi se duceau în partea stângă, mânuţele nu mă mai ascultau, se strângeau pumnişorii la piept, iar picioruşele se ridicau singure. După zece minute, s-au repetat aceleaşi faze. Erau crize epi-leptice”, aşa ar arăta mărturia fetiţei, prin cuvintele mamei sale.

Au urmat multe analize, în urma investigaţiilor diagnosticul stabilit de medici fiind epilepsie focală. Însă, după alte zeci de analize, medicii au venit cu un alt diagnostic, Sindrom West.  

„După cumplita veste că am Sindromul West, lucrurile au început să devină mai frumoase. Am făcut rost de tratamentul din Italia, iar crizele s-au oprit. Şedinţele de kinetoterapie începuseră să dea rezultat. Bucuria tuturor nu a durat foarte mult, o lună şi jumătate doar”, mărturiseşte mămica, vorbind din perspectiva fetiţei.

După alte crize şi alte analize, fetiţa este suspectă de scleroză tuberoasă. „Din lună în lună, se simte tot mai rău”, ne-a spus Claudia, care îşi doreşte să ştie ce are fetiţa ei.
 
„Mi-au zis că nu e operabil”, însă inima de mamă îi spune să nu se oprească în cuvintele medicilor şi să lupte în continuare. „Încă face crize, încă nu îşi ţine capul”, ne-a spus Claudia, care, deşi este atât de încercată de viaţă, nu şi-a pierdut speranţa, ce vibrează în vocea sa. „Trebuie lucrat foarte mult cu ea, mâine ne interesăm de şedinţele de acupunctură”, ne-a spus mămica.
 
Deoarece încă o alăptează, Claudia a vorbit şi cu un medic nutriţionist, care a învăţat-o ce să consume, dar mai ales ce alimente să evite. Orice, pentru ca fetiţa ei să se simtă mai bine.
 
Claudia are nevoie de multe resurse pentru a înţelege de ce suferă cu adevărat Diana, dar şi pentru tratamentele costisitoare de care are nevoie pentru a fi oprite crizele.

„Resursele financiare ale părinților și bunicilor mei se duc repede. Nu v-am mai zis că stau în chirie, cheltuieli sunt mari: întreținere, lumină, butelie, medicamentele mele, controale, scutece, mâncare.
 
Dacă vă rog ceva, o să vă supărați? Am nevoie de ajutorul vostru. Știu că stați și voi prost cu bănuții, dar din puținul vostru poate reușiți să puneți deoparte câțiva lei. Îmi este rușine să cer, dar trebuie să o fac! Vreau să mă fac bine, vă rog!”, aceasta ar fi rugămintea fetiţei, transmisă prin cuvintele mamei ei.

Uneori nu ai nevoie decât de cineva care să-ţi fie alături. Claudia şi Diana-Elissa au nevoie de cineva. Au nevoie de ajutor.

 
Cei care pot să le ajute financiar pot dona bani în următorul cont: RO96RZBR0000060013485351 (Raiffeisen Bank).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii