Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai sigure maşini noi Lexus CT200h, Volvo V60, urmate de Ford Focus-Siguranţă de 5 stele

ro

25 May, 2011 20:00 1719 Marime text

nissan-leaf-2011.jpgEuroNCAP, "instituţia" oficială în materie de teste de siguranţă a prezentat săptămâna aceasta noile rezultate pentru ultimele şase maşini testate, toate obţinând calificativul maxim de cinci stele.

O premieră la ultima sesiune de teste o reprezintă prezenţa unui automobil electric - Nissan Leaf, un hatchback compact cu cinci uşi şi motor electric, care totodată este primul din generaţia sa care reuşeşte să atingă punctajul maxim de cinci stele.

Nissan Leaf dispune de un compartiment special pentru baterii amplasat sub bancheta spate, astfel încât nici pasagerii dar nici bateriile să nu fie afectate în cazul unei coliziuni. "Nissan Leaf este dovada că şi maşinile electrice pot fi la fel de sigure ca cele clasice. Acum se stabileşte un nou standard de siguranţă pentru următoarea generaţie de automobile proiectate pentru piaţa europeană", a spus Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP.

Unul dintre cele mai sigure maşini testate în ultima sesiune a EuroNCAP este cea de-a treia generaţie a modelului Ford Focus. Acesta a atins un nivel al protecşiei pentru pasagerii adulţi de 92%, pentru copii de 82%, pentru pietoni de 72% iar în ceea ce priveşte sistemele de asistenţă în condiţiile în care Focus dispune de două noi sisteme de asistenţă Active City Stop, care reduce riscul unui impact la viteze reduse în oraş sau sistemul Lane Keeping Aid, care ajută la menţinerea benzii de rulare şi avertizează pe cel de la volan în momentul în care se shimbă banda fără a semnaliza.

Alături de hibridul Lexus CT200h, Volvo V60 a fost cel mai sigur model testat de Euro NCAP care a obţinut punctajul maxim de 100% în ceea ce priveşte sisteme de asistare a şoferului, fiind singurul automobil care a atins acest nivel.

 

Sursa: zf.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii