Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ford confirmă producţia modelului B-MAX la Craiova Ford B-Max, Made in Romania

ro

15 Jun, 2011 00:00 1694 Marime text

ford-b-max.jpgFord a confirmat astăzi oficial planurile pentru uzina din România. Ford va demara la Craiova producţia de masă a noului model B-MAX în prima parte a anului 2012. De asemenea, în viitor va fi produs în Romania şi un al doilea model apartinand clasei B.

Fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializată în producţia de vehicule aparţinând clasei B, fapt care va permite companiei Ford să creeze sisteme eficiente de coordonare în ceea ce priveşte componentele şi furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum şi să reduca nivelul de complexitate al procesului de construcţie în fabrică.

"Anunţăm astăzi o nouă oportunitate de dezvoltare pentru Ford la Craiova, ca parte a abordării noastre de creştere a Ford în Europa", a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford Romania.

"Suntem foarte mândri că noul B-MAX va fi produs aici la Craiova începand cu prima parte a anului 2012".

Ford B-MAX ce va fi lansat în producţie la Craiova reprezintă un model inovator în clasa mică, cu o caroserie care elimină stâlpul central şi dispune de uşi glisante. Astfel, comparativ cu modelele din clasa sa , acest model va permite un acces facil în interior, precum şi confort şi flexibilitate de neegalat.

În prima parte a anului 2012 la Craiova va fi demarat procesul de producţie şi pentru motorul de 1,0 l EcoBoost cu un consum redus de combustibil, acesta fiind unul dintre cele mai avansate motoare dezvoltate din punct de vedere tehnologic şi al eficientei. Motorul are un design extrem de eficient, în 3 cilindri cu performanţe identice cu ale unui motor în 4 cilindri, însa cu un consum şi un nivel de emisii mult mai reduse.

Sursa: promotor.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii