Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opel Astra ecoFlex consumă doar 3.7 litri/100 km!

ro

29 Jun, 2011 02:50 1975 Marime text

opel_ecoflex.jpgOpel anunţă o revoluţie ecologică în segmentul compact. Constructorul din Russelsheim introduce astăzi versiunea ecoFLEX a modelului Astra, capabilă să ofere performanţe excelente în materie de consum, fără a face compromisuri la capitolul putere.

Echipat cu un propulsor diesel de 1.7 litri şi 130 de cai putere, cel mai nou membru al gamei de produse economice se laudă cu un consum de numai 3.7 litri la 100 de kilometri şi o rată a emisiilor de 99 g/km. În aceste condiţii, noul Astra ecoFlex este de departe cel mai economic compact din istoria Opel.

Pentru a putea ajunge la acest rezultat, Opel a pregătit intens un pachet de reducere a consumului energetic şi de carburant, care vine cu o serie de îmbunătăţiri mecanice, dar şi aerodinamice. Versiunea ecoFlex dispune de un sistem de recuperare a energiei la frânare, de senzori de presiune în cilindri, capabili să asigure un control precis al combustiei, de un ECU recalibrat, de un sistem start-stop care opreşte motorul în aglomerările urbane, de o transmisie cu rapoarte regândite, de un set de cauciucuri cu rezistenţă redusă la rulare şi de un obturator activ pentru aer, înglobat în grila radiatorului.

Mulţumită noilor îmbunătăţiri, Astra ecoFlex reuşeşte să îşi reducă consumul de carburant cu 17% adică echivalentul a 0.8 litri/100 de kilometri, comparativ cu versiunea standard. Situaţie similară şi pentru emisii, care se reduc cu 20 de g/km.

Sursa: Automarket.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii