Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rabla 2011 în doar patru paşi

ro

26 Mar, 2011 00:00 9726 Marime text
rabla.jpgVrei să îţi cumperi o maşină noua prin programul RABLA? Înarmează-te cu rabdare si sa pregăteşte-te pentru câţiva kilometri buni de drumuri la o firma tip Remat, la poliţie, circa financiara şi în final dealer, unde vor plimba cel puţin 10 documente, insoţite de copii legalizate si copii xerox.

În speranţa ca acest lucru nu te-a demoralizat, vei putea afla în continuare, paşii care trebuie parcurşi pentru a-ţi vedea visul împlinit.

Pasul 1: REMAT - Colectarea rablei

Autovehiculul uzat trebuie dus la una dintre societăţile de tip REMAT agreate de Ministerul Mediului, pentru a fi predat. În schimb veţi primi un tichet (voucher) în valoare de 3.800 de lei, plus certificatul de distrugere a maşinii.

Pentru a evita în continuare să faceţi mai multe drumuri, ar fi bine să aveţi asupra voastră toate documentele care dovedesc proprietatea automobilului şi care ar putea fi solicitate de operator. Nu uitaţi să recuperaţi placutele cu numerele de inmatriculare, deoarece acestea vor fi necesare în etapele ce urmează.

Pasul 2: Notariat - Legalizare copii

De la REMAT, va trebui sa mergeţi la un notar pentru a legaliza copiile certificatelor de înmatriculare şi distrugere pentru autovehiculul casat.

Pasul 3: Circa Financiară, Poliţia Rutieră - Radierea maşinii

Proprietarul sau moştenitorul acestuia se va prezenta cu certificatul de distrugere si adeverinţa de primire de la colector, ambele în original, la Circa Financiara (Impozite si Taxe Locale) şi la Poliţia Rutieră pentru ştergerea rolului privind plata impozitului şi scoaterea autovehiculului din circulaţie(radiere).

ATENŢIE! Certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei trebuie să menţioneze că autovehiculul uzat a fost casat sau predat în vederea dezmembrării.


Documentele necesare pentru eliberare certificat de radiere:

- Cerere de radiere tipizată
- Cartea de identitate a autovehiculului
- Fişa de inmatriculare
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, în original
- Certificatul de radiere, în original
- Actul de identitate al proprietarului în original şi copie
- Certificatul de înmatriculare, în original
- Placuţele cu numerele de înmatriculare ale vehiculului casat

Pasul 4: Dealer - Noua ta maşină!

Documente necesare:

- Actul de identitate al proprietarului în copie şi original
- Tichetul valoric/ tichetele valorice în original
- Certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în copie legalizată
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, în copie legalizată
- Certificatul de radiere al autoturismului uzat, în copie legalizată
- Declaraţia pe propria răspundere, în forma autentificată de notarul public prin care beneficiarul îşi exprimă opţiunea de a achiziţiona autovehiculul nou la sfârşitul perioadei de leasing, dacă finanţarea se face în baza unui contract de leasing financiar.

ATENŢIE! În cazul în care doriţi sa folositi toate cele 3 vouchere pentru cumpărarea unei maşini noi, puteţi să le achiziţionaţi de pe piaţa, însa numai însoţite de certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat, certificatul de distrugere a autovehiculului uzat şi certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat, toate în copie legalizată.

sursa green-report.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • silviu 13 Mar, 2012 15:56 pot preda rabla si pot beneficia de voucher daca adresa de pe c.i. nu corespunde cu adresa din actele de proprietate ale masinii?