Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancile incep sa acorde din nou credite

ro

27 Apr, 2009 14:34 2351 Marime text
Bancherii au ieşit în piaţă cu oferte promoţionale pentru populaţie la împrumuturile ipotecare sau de consum, semn că creditele sunt pe cale a se relansa după câteva luni în care creditarea aproape a bătut pasul pe loc. 

Promoţiile vin de la câteva dintre băncile mari de pe piaţa autohtonă, precum Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, precum şi de la bănci de talie mai mică, cum ar fi Millennium Bank sau Marfin Bank.

Banca Transilvania a lansat în piaţă oferte promoţionale de creditare cu dobândă fixă până în anul 2011. Astfel, pentru un credit ipotecar în euro, clientul plăteşte o dobândă fixă de 8% pe an până la 1 ianuarie 2011, după care dobânda va fi de EURIBOR 6M plus o marja de 8%. Valoarea maximă a creditului care poate fi acordat este de 250.000 de euro, avansul minim la împrumutul ipotecar fiind de 15%.

„Băncile încearcă să promoveze creditarea. În momentul în care băncile nu dau credite, profitul are de suferit. Nefiind cerere de credite, băncile trebuie să micşoreze costurile cu dobânzile. Dacă aceste reduceri de costuri nu sunt suficiente, vom asista, în următoarea perioadă, la noi diminuări ale dobânzilor", a transmis Nicolaie-Alexandru Chidesciuc, senior economist în cadrul ING Bank România pentru realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • goguta 27 Apr, 2009 16:03 Interesant, intrebarea mea este: cine va mai lua credite ? Oricum, bancile au oferit permanent credite dar in conditii exagerate. Le urez mult succes, dar romanii inca nu au complet creierul spalat ca alte popoare 'fericite'.