Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blestemul datornicilor în franci Francul elveţian aproape egal cu euro

ro

01 Jun, 2011 00:00 2380 Marime text

franc_21064100.jpgValutele exotice continuă să ofere surprize neplăcute celor care s-au împrumutat în ultimii ani în astfel de monede.

Francul elveţian a atins noi maxime faţă de euro, dolar şi lira sterlină pe fondul temerilor legate de criza datoriei publice din zona euro. În aceste condiţii şi cursul franc-leu ar putea urca la un nou record.

Francul s-a tranzacţionat la 1,2154 faţă de euro, cel mai scazut nivel pentru euro din istorie. Analiştii străini, citaţi de Bloomberg, consideră că nu este exclus ca francul eleveţian să ajungă la paritate cu euro, dacă problemele cu datoria publică a statelor din zona euro nu este rezolvată. Evolutia francului elveţian pe pieţele internaţionale este de aşteptat să se reflecte şi în cotaţiile faţă de leu.

Deja, francul a consemnat un avans considerabil în această lună, crescând de la 3,1748 lei la 3,3923 lei, la finele săptămânii trecute. Această evoluţie îî afectează pe cei care au contractat credite în franci elveţieni în anii trecuţi, credite agresiv promovate de bănci pe seama unui curs avantajos pentru leu, la acea vreme, şi a unor dobânzi promoţionale, care au crescut semnificativ între timp.ofere surprize neplăcute celor care s-au împrumutat în ultimii ani în astfel de monede.

Sursa: money.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii