Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea provocare a băncilor în 2009 - colectarea debitelor

ro

26 Nov, 2008 02:24 1394 Marime text

Potrivit specialiştilor de la urbaniulian.ro, băncile nu vor avea altă soluţie, în 2009, decât să-şi păsuiască debitorii la plata creditelor.

În urmă cu puţin timp, un post de televiziune anunţa că, în 2009, băncile acceptă amânarea ratelor, dar în anumite condiţii. Debitorul trebuie să plătească cel puţin jumătate dintr-o rată în cele trei luni de amânare. Specialiştii de la iulianurban.ro consideră însă că deja întreaga piaţă a executărilor silite din România este blocată integral! „Toată activitatea de executare silită din România este blocată", declară cel care apreciază că nici măcar soluţia popririi pe veniturile debitorilor nu mai este viabilă. Asta pentru că majoritatea dintre ei îşi pierd locurile de muncă.
În privinţa soluţiei pe care o au la dispoziţie băncile şi jucătorii mari din piaţă care au de recuperat banii, aceasta pare greu de găsit. Cât despre ameninţarea cu executarea silită a debitorilor, aceasta nu mai reprezintă o variantă, pentru că, la acest moment, nu are finalitate. Nici băncile nu au ce face cu bunurile mobile sau imobile creditate, pentru că au, la rândul lor, nevoie de lichiditate.
În privinţa colectării debitelor pe parcursul anului 2009, acţiunea va fi într-adevăr considerată o provocare foarte mare. Diferenţa, în 2009, va fi dată de calitatea şi arta cu care colectorul de debite va şti să găsească soluţii, împreună cu debitorul, pentru stingerea datoriei.
Urbaniulian.ro consideră că anul ce urmează va fi unul greu, iar rolul industriei colectării debitelor pentru asanarea sau diminuarea crizei financiare va fi unul determinant.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii