Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani europeni si locuri de munca - prioritatile lui Ion Popescu

ro

12 May, 2008 00:00 1244 Marime text
1210536965.jpg

Candidatul PD-L pentru sefia CJC a prezentat, ieri, lista partidului cu propunerile pentru functiile de consilieri judeteni

Democrat-liberalul a afirmat ca filiala judeteana a PD-L si-a propus obtinerea unui un scor electoral de 15 consilieri eligibili. "Acest numar reprezinta o majoritate de care avem nevoie in Consiliul Judetean", a subliniat candidatul formatiunii pentru sefia CJC. Lista de propuneri pentru functiile de consilieri judeteni este alcatuita in cea mai mare parte din primari in functie sau candidati pentru posturile de edili in diferite localitati ale judetului. Lista incepe cu avocatul Ion Popescu, urmat de candidatul PD-L pentru Primaria Constanta - Dorel Onaca, de primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, primarul Medgidiei, Dumitru Moinescu, primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, de cel din 23 August, Mugur Mitrana si se continua cu deputatul Mircea Iustian, consilierul judetean in functie Ionel Manafu si altii. Democrat-liberalul inscris in cursa pentru sefia CJC si-a prezentat totodata, principalele obiective pe care le va avea in vedere daca va castiga functia de presedinte al institutiei judetene. Din perspectiva castigarii functiei de presedinte al Consiliului Judetean, avocatul Ion Popescu a afirmat ca una dintre prioritatile programului sau o constituie deschiderea judetului Constanta catre marile investitii, care lipsesc din peisajul constantean, cu exceptia "hypermarket-urilor care au sufocat orasul". "Speram ca prin deschiderea judetului fata de investitii cu capital strain sa rezolvam si problema locurilor de munca", a mai spus Ion Popescu, aratand ca, in mod fals, rata somajului este perceputa ca fiind una scazuta in Constanta, avand in vedere ca multi locuitori ai judetului au ales sa emigreze. Candidatul pentru presedintia CJC a subliniat ca acesta este si obiectul principal al candidatului PD-L pentru Primaria Harsova, Tudor Nadrag.

Angajatii Directiei Afaceri Europene ard gazul degeaba

De asemenea, el a atras atentia asupra faptului ca actuala conducere a Consiliului Judetean nu a reusit sa atraga in patru ani de mandat fonduri europene, Directia Afaceri Europene, insarcinata cu aceste atributii dovedindu-se total inutila. "Noi ne propunem ca, de la 1 iunie, sa deschidem judetul, sa atragem fonduri europene, sa refacem infrastructura edilitara - reteaua de alimentare cu apa si canalizare, care este una subdimensionata, neperformanta si care nu face fata nevoilor actuale - si sa refacem si sa construim o infrastructura de transport de nivel european", a subliniat Ion Popescu. O alta prioritate a candidatului PD-L pentru sefia CJC este aducerea scolilor din judet la standarde europene. Potrivit lui Ion Popescu, 80% din unitatile de invatamant din judet nu detin autorizatie de functionare din cauza conditiilor improprii pe care le ofera. De asemenea, democrat-liberalul care vrea sa-l inlocuiasca pe actualul presedinte al CJC, Nicusor Constantinescu, isi propune si infiintarea unui sistem functional de asistenta medicala, avand in vedere ca in foarte multe localitati din mediul rural dispensarele sau punctele farmaceutice lipsesc cu desavarsire. "Daca reusim sa facem aceste lucruri putem spune ca nivelul de viata din judetul Constanta va fi mult mai ridicat si noi - echipa PD-L - suntem convinsi ca putem realiza aceste obiective incepand cu 1 iunie 2008", a precizat avocatul Ion Popescu.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii