Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalin Dancu "Radu Mazare a obosit!"

ro

07 May, 2008 00:00 1540 Marime text
1210101610.jpg

Intrucat Constanta are nevoie de o schimbare constructiva, candidatul PNG-CD propune proiecte realizabile cu investitii externe de amploare

Gandirea mega-europeana a contracandidatului Catalin Dancu a fost reconfirmata, ieri, prin prezentarea altor doua proiecte de anvergura incluse in programul sau electoral. Intrucat a asfalta, a asigura iluminatul public sau alte actiuni edilitare sunt chestiuni de administratie curenta si nu pot fi ridicate la rang de program electoral, candidatul PNG-CD la functia de primar al Constantei, Catalin Dancu, propune concetatenilor altceva. Programul sau se axeaza pe patru mari proiecte menite sa asigure: dezvoltarea urbei in paralel cu solutionarea problemelor sociale si atragerea investitorilor si a fondurilor europene pentru a "menaja" bugetul local care, in opinia sa, trebuie directionat spre asistenta sociala, cultura-educatie, sanatate si nevoi cotidiene ale municipiului. Dupa prezentarea proiectelor privind realizarea unui parc industrial in zona metropolitana si a unui azil pentru batrani la standarde europene pe terenuri apartinand Arhiepiscopiei Tomisului, Catalin Dancu a venit, ieri, in fata presei cu alte doua proiecte pe cat de interesante si utile pe atat de viabile. Pentru a indeplini trei tinte importante - turistica, ecologica si educationala, contracandidatul PNG-CD propune constantenilor construirea unui complex oceanografic "Sea World" similar celui spaniol existent in orasul Valencia. Proiectul va cuprinde un acvariu inconjurat de locuri de joaca pentru copii, restaurante, spatii verzi si laboratoare de cercetare marina unde prescolarii si elevii vor veni sa invete si sa cunoasca, in mod interactiv, evolutia vietii marine, aspecte legate de protejarea ecosistemului si a faunei subacvatice. "Rolul educational pentru copii este fundamental, reprezentand o noua mentalitate a scolii romanesti in privinta protejarii mediului inconjurator", a subliniat Catalin Dancu, candidatul PNG-CD pentru Primaria Constanta. Obiectivul ar fi unic in Europa Centrala si de Est si va fi finantat prin fonduri europene (75%) si prin parteneriatul ce va fi realizat cu Primaria Valencia (25%) . Concretizarea acestuia ar asigura Constantei, indiferent de sezon, un aflux de peste 10 milioane de vizitatori romani si straini. Dancu a anuntat ca, pana la finele campaniei, proiectantii din Valencia vor fi la Constanta pentru a confirma constantenilor ca ceea ce propune el poate fi realizat si nu reprezinta doar vise. "Unii merg cu elefantul, altii cu maimuta, mai trebuie sa apara si cu papagali, dar uita sa prezinte proiecte viabile, aducatoare de bani si care sa asigure schimbarea constructiva a orasului", a subliniat contracandidatul Catalin Dancu.

Parcari supraetajate germane

"Constanta nu poate fi transformat in oras turistic fara a solutiona problema parcarilor publice", a atentionat contracandidatul Catalin Dancu. Astfel, in scopul fluidizarii traficului si a protectiei proprietatii autovehiculelor constantenilor, contracandidatul PNG-CD propune degajarea spatiilor dintre blocuri prin infiintarea parcarilor supraetajate. Spatiile eliberate vor fi transformate, in functie de decizia asociatiilor de proprietari, in locuri de joaca pentru copii, spatii verzi sau mixte. Proiectul presupune construirea unor parcari supraetajate germane de ultima ora, de doua-trei locuri, cu sistem automat, confort, intretinere redusa si protectie contra furturilor. "Acestea au trei calitati: extrem de usor de utilizat, foarte ieftine si cu o garantie de functionare si operativitate indelungata", a precizat Dancu. Proiectul va fi pe finantare privata, iar costul unui loc de parcare/an va fi stabilit direct de primarie si investitor, fara posibilitatea modificarii cuantumului pentru a proteja constantenii in privinta costurilor. In opinia lui Catalin Dancu, implementarea lui ii va permite elaborarea unui alt proiect rezidential de cartier ambientare si inverzire ce va gasi finantare europeana deoarece valorifica ceea ce place europenilor. "Parcarile subterane presupun costuri foarte mari, perioada mare de operabilitate si nu pot fi realizate decat in doua-trei zone", a adaugat candidatul PNG-CD. Sub sloganul "Alege sa traiesti intr-un oras liber", Catalin Dancu vine in fata tomitanilor cu o viziune pragmatica si ofera investitorilor sansa de a-si dezvolta afacerile intr-o urbe deschisa, lipsita de birocratie si bariere administrative. "Radu Mazare a obosit, atat a putut si a reusit in opt ani. Radu du-te si te odihneste! S-a terminat! Suntem intr-o noua faza de gandire, abordare, respect si credibilitate. Nu poate continua Radu Mazare un astfel de program pentru ca stie ca acele investitii mari de care e nevoie nu vor veni la Constanta sub mandatul sau", a conchis contracandidatul PNG-CD, avocatul Catalin Dancu.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii