Harm Koning "Sansa orasului Eforie este turismul"
Harm Koning: "Sansa orasului Eforie este turismul"Siguranta persoanei si a traficului, precum si dezvoltarea turistica a statiunii sunt cateva dintre obiectivele pe care si le propune candidatul PER pentru Consiliul Local
Harm Koning este unul dintre candidatii Partidului Ecologist Roman pentru Consiliul Local Eforie. In varsta de 46 de ani, omul de afaceri olandez, rezident in Romania, se afla pe locul patru al listei propuse de PER pentru Consiliul Local si, pentru obtinerea unui mandat de consilier, mizeaza pe experienta acumulata in Olanda, in randurile aceleiasi formatiuni.De cat timp traiti in Romania?
Am acumulat o oarecare experienta pentru ca am venit prima data in Romania acum zece ani, iar de sase ani, locuiesc in Eforie.
Care este ocupatia dumneavoastra?
De profesie sunt inginer, iar in momentul de fata, lucrez in domeniul alimentatiei publice, am o fabrica de inghetata in Eforie. Distribui produsele pe intreg litoralul si chiar in statiunile montane, pentru a asigura activitatea fabricii pe tot parcursul anului, intrucat sezonul estival dureaza, precum se stie, doar trei luni.
Cum este mediul de afaceri din Romania pentru un investitor strain?
Este greu sa te dezvolti, insa este o problema a administratiei centrale.
De ce ati intrat in politica?
Motivul pentru care am decis sa ma inscriu intr-un partid politic este dorinta de a face ceva pentru oameni, nu pentru binele personal. M-am inscris in Partidului Ecologist Roman, si nu in PSD sau PD-L, pentru ca am vrut altceva. Am vrut sa fac parte dintr-un partid diferit, pentru ca eu consider ca Partidul Ecologist este un partid nou in Romania si gandit pentru oameni. Este o formatiune cu o mentalitate noua si care sustine si promoveaza tinerii.
Care sunt principalele obiective pe care vi le propuneti, in cazul in care veti obtine un mandat de consilier?
Eu vreau ca, pe plan local, sa se puna mult accentul pe dezvoltarea turismului, pe curatenie si pe siguranta persoanei si a traficului, pentru ca, in ultima perioada, s-au petrecut foarte multe accidente grave, in care au murit oameni, si nu este normal sa se intample asa. Traficul trebuie sa se desfasoare cat mai civilizat si fara accidente tragice. De asemenea, cred ca trebuie prelungit sezonul si in anotimpul rece, pentru ca statiunea sa devina o atractie permanenta pentru vizitatori, deoarece trei luni pe an este putin pentru turismul local. Si este clar ca Eforie are potential, pentru ca nu este un oras industrial, ci un oras turistic. Solutia este reactivarea turismului balnear. Nu mai putin importanta este rezolvarea problemei locuintelor pentru tineri, pentru ca este normal ca, de la o varsta, sa-ti faci o familie si sa nu mai vrei sa stai cu mama si cu tata.
Ce diferente sunt intre Romania si Olanda?
In Olanda, oamenii sunt mai familiari unul cu celalalt, in timp ce aici, se simte un oarecare spirit individualist. Oamenii sunt un pic egoisti si se gandesc foarte mult la bani, la binele propriu, insa nu este o regula generala. De pilda, eu percep Eforie ca o a doua casa. Oamenii din Eforie sunt foarte calzi si ma simt foarte bine printre ei. In ce priveste faptul ca oamenii din Romania se gandesc la bani si sunt materialisti, vreau sa precizez ca, intr-un fel, ii inteleg. Una este sa ai un salariu de o mie de euro si alta este sa fii platit cu mai putin de 200 de euro. Fiecare are familie si copii, iar ingrijirea si educatia necesita bani. De aceea, chiar daca am simtit pe pielea mea, ca si investitor strain, ce inseamna spaga la romani, vreau sa spun ca acest fenomen este de inteles, avand in vedere salariile foarte mici. Sunt convins ca acest fenomen ar disparea daca nivelul de salarizare ar creste. Desigur, nu se poate schimba totul dintr-o data, ci treptat.
Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp