Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandila "CJC este institutie non grata in privinta finantarii UE"

ro

14 May, 2008 20:00 1066 Marime text
1210795015.jpg

Alegerea prin vot uninominal a viitorului presedinte al Consiliului Judetean Constanta, este in opinia candidatului PNG-CD la aceasta functie, Gheorghe Mandila, in stransa legatura cu votul care se va acorda primarilor din teritoriu.

Constient ca fiecare vot conteaza, pe langa elaborarea unui program privind dezvoltarea judetului, Gheorghe Mandila a cuprins pe agenda sa electorala toate localitatile. Recent, el a participat la adunarile electorale organizate de PNG-CD in localitatile Horia, Topalu si Valu lui Traian, iar astazi va fi la Castelu. Actiunile permit candidatului PNG-CD la sefia CJC sa-si sustina oamenii propusi de partid pentru functiile de primari, precum si prezentarea propriei viziuni privind evolutia socio-economica a judetului Constanta. Gheorghe Mandila a atentionat sustinatorii "noii generatii" ca, pentru a vota candidatii PNG-CD la CJC sa aplice stampila pe ultima pagina a ambelor buletine de vot unde figureaza el - pentru sefia institutiei (la pozitia 14) si echipa de consilieri judeteni la pozitia 20. La alegerile locale din iunie, liderul organizatiei judetene a PNG-CD si-a propus sa obtina minimum 8% exceptand municipiul Constanta, unde situatia se schimba frecvent, obtinerea din primul tur a mandatelor de primar din comunele Lipnita, Ciobanu, Tortoman si Fantanele, precum si sanse mari pentru candidatii propusi de partid de a accede in turul II in batalia pentru primarii.

Proiecte pentru judet

"CJC este, acum, institutie non grata in ceea ce priveste finantarea europeana", a subliniat aspirantul PNG-CD la functia de presedinte al consiliului judetean, Gheorghe Mandila. In opinia sa, sef al CJC si noul consiliu va trebui sa achite debitul de circa 4,5 milioane euro catre UE si, ulterior, "organele abilitate sa traduca aceasta datorie pe persoane fizice". "Odata rezolvat acest inconvenient, CJC va putea accesa fonduri europene pentru implementarea unor proiecte in judet", a adaugat el. O buna dezvoltare a judetului poate incepe, in viziunea sa, din Vama Veche si se va continua pana la Vadu. In zona Vama Veche-Limanu-2 Mai, Mandila considera ca este imperios necesar elaborarea unui Plan Urbanistic General pentru interzicerea constructiilor pe suprafata costiera, pentru a conserva ecosistemul si a reda doritorilor de miscare si libertate "o statiune undergraund cum a fost in anii '70". In localitatile dintre Mangalia si Constanta, candidatul PNG-CD sustine ca RAJA trebuie sa urgenteze lucrarile de aducere a retelei de apa si canalizare cat mai aproape de plaja, ENEL sa construiasca puncte de transformare si sa extinda reteaua electrica, iar pe baza planurilor urbanistice investitorii sa demareze constructia de hoteluri sau cartiere de vile. Pentru a relua proiectele in zona Corbu -Vadu, Mandila solicita aprobarea de catre Prefectura a PUG-ului. In paralel, el are in vedere implicarea CJC in consolidarea plajelor, precum si in construirea de diguri de larg. In domeniul agriculturii, candidatul PNG-CD pentru functia de presedinte al CJC considera ca in zona de sud-vest Lipnita-Baneasa-Ostrov trebuiesc extinse livezile. In localitatile mici, care nu pot beneficia de centre moderne agricole moderne, Mandila propune infiintarea de sere ecologice pentru productie legumicola. "Serele se pot realiza pe baza unui proiect cu finantare europeana, costurile fiind estimate la 1,2 milioane euro/sera, si va asigura un numar insemnat de locuri de munca", a adaugat el. Candidatul PNG-CD la sefia CJC a subliniat ca alegerea prin vot uninominal a presedintelui institutiei va schimba mentalitatea consilierilor judeteni si, in timp, "se va creiona o fisa a postului, special pentru coordonatorul cj-ului".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii