Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Paraschiv "Vrem sa reactivam Baile Reci, pe care Ministerul Sanatatii le-a abandonat"

ro

19 May, 2008 00:00 1262 Marime text
1211144788.jpg

Consilierul local din Eforie candideaza pentru un nou mandat, ocupand locul intai pe lista propusa de Partidul Ecologist Roman

Mircea Paraschiv a facut volei de performanta, iar in prezent conduce o firma de instalatii de climatizare.

Cum v-ati inscris in randurile Partidului Ecologist Roman?


M-am implicat in politica din 2003 si am candidat pe listele Partidului National Liberal. Avand o gandire liberala, am considerat ca este partidul care ma reprezenta la acel moment. In 2004 am obtinut un mandat de consilier in cadrul Consiliului Local Eforie, pe listele PNL. Avand, insa, mici probleme de comunicare cu reprezentantii conducerii locale a PNL, in 2006, cand s-au facut modificarile la Legea alesilor locali, am apreciat ca, avand in vedere situatia din PNL Eforie, este mai bine sa-mi dau demisia din partid si sa raman independent, inainte de a se modifica legea. Dupa aceea, mi s-a oferit o alternativa la un alt partid liberal si am infiintat Partidul Liberal-Democrat la Eforie, unde am fost presedinte. In momentul cand am simtit ca tendinta acestui partid este de a merge mai mult spre stanga, spre PD, in mod special, am considerat ca nu ma caracterizeaza gandirea de stanga, m-am retras si am ramas in continuare consilier independent. In momentul de fata sunt membru PER si liderul organizatiei de la Eforie.

De ce v-ati indreptat pasii catre PER?


Este un partid pentru care am optat pentru ca este putin altfel fata de celelalte partide, are o imagine diferita si o alta gandire de viitor. Este o formatiune care pune in centrul atentiei tinerii, copiii, omul, in general, dar si ecologia, care este un domeniu de viitor si care ne va asigura noua o viata mai curata. Daca pornim de la sloganul nostru "Turism intr-un oras curat si sigur", avem trei directii principale de actiune, si anume turismul, curatenia si siguranta publica.

Cui va adresati?


Fiind o organizatie tanara, am considerat ca si tinerii trebuie sa aiba reprezentantii lor in Consiliul Local. Multi colegi pe care i-am avut au plecat din Eforie din cauza lipsei locurilor de munca, a problemei locuintelor, nu au avut perspective in acest oras. Si, atunci, am zis sa ii reprezentam, sa facem tot posibilul ca ei sa poata intra in posesia unei locuinte si sa incercam sa revigoram orasul prin tineret.

Care sunt principalele obiective pe care vi le propuneti?


Din punct de vedere ecologic, o sa ne axam in special pe partea de curatenie a orasului, spatii verzi si strazi. In mandatul de consilier pe care l-am avut, am initiat cateva proiecte de hotarare in sensul acesta, si anume, in 2004, cand am intrat consilier. Mai exact, in cadrul autoritatii locale functionau doua unitati care aveau aceleasi atributii - serviciul public din cadrul primariei, care se ocupa de spatii verzi, si societatea Util Serv, cu acelasi domeniu de activitate si care avea ca actionar Consiliul Local. Am decis sa renuntam la serviciul public local, in ideea de a descentraliza serviciile din cadrul primariilor. A fost un proiect de hotarare initiat de mine, alaturi de colegii mei, pentru ca eu consider ca este foarte importanta colaborarea intr-un consiliu, indiferent de culoarea politica, pentru ca este in interesul cetateanului. Alte obiective sunt reintroducerea Lacului Belona si ecologizarea gropii de gunoi de la Eforie Sud, care, la solicitarile Ministerului Mediului, trebuie inchisa pana in 2010. Au avut loc intalniri cu niste investitori care s-au oferit sa neutralizeze groapa de gunoi. Ei au fost interesati sa construiasca o fabrica ce consuma gunoi si produce energie electrica. Proiectul este interesant si urmeaza sa vedem daca se va concretiza pe viitor.
Ne dorim, de asemenea, reactivarea Bailor Reci. Cu toate ca nu tine de administratia locala, vom incerca sa facem presiuni la minister, pentru ca acestea sa fie reintroduse in circuitul turistic. Sunt trei zone care apartin de Ministerul Sanatatii, care nu a luat nicio masura, desi autoritatea locala a facut nenumarate adrese pentru gasirea unei solutii. Consider ca aceste obiective sunt extrem de importante pentru turismul local, avand in vedere ca, in trecut, aduceau sute de turisti in extrasezon, pe fiecare serie.

Cine candideaza pentru functia de primar din partea PER?


Am depus lista completa cu propunerile pentru functiile de consilieri locali, iar in ce priveste candidatul pentru functia de primar, am considerat ca nu avem o persoana pregatita sa se inhame la o asemenea responsabilitate si am zis ca suntem tineri si avem timp, pana in 2012, sa propunem un candidat pentru primarie.

Daca nu aveti candidat propriu pentru fotoliul de primar, pe cine veti sustine?


O sa spunem cand va veni momentul, deocamdata, ne concentram toata atentia asupra campaniei.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii