Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:26 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța, 8 noiembrie 2022 Sesiune de respirație conștientă. „Împachetarea timpului, despachetarea viselor”

ro

29 Oct, 2022 00:00 927 Marime text

 
  • Timpul înseamnă, implicit, mișcare. Fără mișcare, fără dinamică, noțiunea de timp nu și-ar avea sensul și viața însăși nu ar exista.
  • Percepem timpul prin intermediul evenimentelor vieții, înșirate pe linia temporală ca mărgelele de-a lungul unui fir de ață.
  • Mai mult sau mai puțin semnificative, ele devin amintiri ce rămân la suprafața conștiinței, de unde pot fi recolectate, sau se scufundă în abisul subconștientului.
Sunt asemeni unor vapoare lansate la apă pe linia noastră temporală, care, în funcție de semnificația lor și contextual în care s-au produs, rămân la suprafața apei sau se scufundă în adâncul oceanului laolaltă cu întreaga lor încărcătură emoțională.
Unele dintre ele apar și dispar, întocmai Olandezului Zburător, iar după altele tânjim să le aducem la suprafață, ca niște căutători de comori, datorită aurul ce-l purtau la bord.


 
Trecutul este un ocean pe care îl putem draga, având șansa ca printe multiplele obiecte inutile pe care le scoatem la suprafață să găsim bănuți de aur ce conțin promisiunea unui viitor despre care am uitat. Ei poartă în interior tiparele momentelor noastre de visare din vremea copilăriei, când nu exista noțiunea eșecului, când orice era posibil și programarea noastră subconștientă era aliniată la o lume paradisiacă a creativității, mustind de potențialitate.
Pentru a recupera astfel de comori avem nevoie de un sonar, iar respirația este cel mai puternic instrument căruia îi putem atribui un acest rol.
Fiecare dintre talanții noștri de preț îngropați în subconștient emit în mod continuu o vibrație unică încă din clipa în care au fost turnați în matrițele lor.
Acest sunet este imprimat profund în tiparele de respirație ale acelui moment de grație. Atâta timp cât trăim, respirația se interpune în orice proces de creație, indiferent pe planul pe care se desfășoară (fizic, mental sau emotional) și captează imaginea fractală a acelui moment pe care îl arhiveazâ în cronica noastră akashică.
 
Fiecărei secunde a vieții îi corespunde o informație iar respirația, asemeni unui grefier conștiincios, înregistreazâ cu abrevieri filele timpului nostru.
Citindu-le prin intermediul ei, avem acces la dosarele respirației noastre, la toate acele reprezentări fractale a ceea ce am trăit fizic, emoțional sau mental la un anumit moment.
Putem sa luăm aceste pagini și să le împăturim, să le suprapunem sau să le împachetăm, ca la origami, jucându-ne ca niște copii și eliberându-ne de iluzia timpului.
Momentele noastre sunt fluturi prinși în insectar. Atunci când îi adunăm și îi suprapunem pe un singur ac entomologic, timpul încetează.
 
Trecutul și viitorul devin în această accepțiune colțuri diferite ale aceleiași pagini cu imprimeurile noastre personale.
Pliindu-le unul peste celălalt, putem face ca cele mai valoroase imagini să fuzioneze, creând un tablou nou și plin de sens al viselor noastre.
Dacă spațiul poate fi curbat, atunci și partenerul său tridimensional, timpul, poate fi îndoit.
Suprapunerea credinței nemărginite a copilăriei și înțelepciunea maturității emoționale a inimilor noastre, multîncercate de-a lungul vieții, este cea mai importantă opțiune pe care o putem avea.
 
Beneficiile acestei teme unice de respirație sunt:
  •     Recuperarea forțelor creative de modelare a destinului;
  •     Rafinarea alegerilor și alinierea lor la un ideal superior;
  •     Asumarea proiectelor ce țin de aspirații și pasiune;
  •     Diminuarea tiparelor fricii de eșec.
Sesiunea, susţinută de Adrian Constantinescu, va avea loc la Constanța, marți 8 noiembrie 2022, între orele 18.30 – 21.30.
Locația va fi comunicată în timp util participanților.
Pentru partea practică, este necesar ca participanții să își aducă cu ei o saltea (izopren) și o păturică.
Investiţie: 250 lei.
Înscrieri: Claudia Fulea – Tel: 0723268094 / E-mail: claudia.fulea@gmail.com
Detalii despre curs:
Adrian Constantinescu - Tel: 0733245271 / E-mail: adrian.constantinescu67@yahoo.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii