Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 13.02.2023 Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentului. James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

ro

13 Feb, 2023 16:18 1279 Marime text
O cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și de a scăpa de cele proaste.
Astăzi începem să răsfoim o altă carte foarte utilă și interesantă, care să vă susțină în propriul proces de luarea deciziilor înțelepte și așezare a vieții în mod benefic pentru voi înșivă.
Începem cu primele pagini
Pagina 23

De ce micile obiceiuri produc mari diferențe
”Este atât de ușor să supraestimăm importanța unui moment definitoriu și să subestimăm valoarea micilor progrese zilnice. De prea multe ori ne fixăm pe convingerea că marile succese necesită eforturi dramatice. Indiferent că este vorba de pierderea în greutate, înființarea unei companii, scrierea unei cărți, câștigarea unei competiții sau realizarea unui țel oarecare, ne forțăm propriile limite pentru a obține rezultate zguduitoare, care să atragă atenția tuturor.

Pe de altă parte, strategia de îmbunătățire cu 1% nu este una remarcabilă – uneori nici măcar nu o sesizăm, dar poate fi mult mai semnificativă, pe termen lung, în special. Diferența pe care o creează în timp micile progrese este însă surprinzătoare. Iată cum funcționează din punct de vedere matematic: dacă îți poți spori performanța cu 1% pe zi timp de 12 luni, vei fi de 3,7 ori mai bun la sfârșitul acestei perioade. Și invers, dacă îți diminuezi performanța cu 1% în fiecare zi a anului, după 12 luni vei avea un declin aproape total. Victoriile sau eșecurile minuscule se acumulează, producând efecte majore”.
Am observat personal aceste efecte în alimentație.

Consumul a 1-2 fructe seara, după ora 20.00, în mod repetat, zilnic, timp de 6 luni-un an duce la câștigarea în greutate 2-3 kilograme, pe nesimțite. Sunt doar câteva grame care se depun zilnic/săptămânal, pentru că ora de consum este nepotrivită pentru o digestie eficientă. Dar este repetitiv. Și are efect.
Mănânc sănătos, mănânc fructe! Este minciuna pe care mi-o spun în cap.
Și corpul îmi arată cum încetul cu încetul, semnalele sale corespund abuzului, și nu unui consum nutrițional.


Vom despovesti multe despre nutriție și rolul ficatului în starea de bine a corpului în cadrul Webinarului de joi, 16 februarie, organizat de Alexa Events. Vă aștept să purtăm un dialog interesant și să mai descoperim detalii și secrete ale menținerii stării de sănătate.
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-primesti-cu.../

Va doresc tuturor lectură plăcută la noua carte a perioadei și vă recomand să fiți atenți astăzi la micile obiceiuri pe care le faceți repetat, iar și iar: sunt utile, sau mai puțin utile, pentru starea voastră de bine?
Să avem cu toții o săptămână cât mai frumoasă și cu iubire maximă pentru corp.
Lui îi facem o reală declarație de apreciere,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii