Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 15 iunie 2024. Luna își continuă creșterea. Ne apropiem de faza ei ”plină”

ro

15 Jun, 2024 10:31 968 Marime text

15 iunie 2024

Luna își continuă creșterea, pentru că ne apropiem de faza ei ”plină”. Natura reacționează la variațiile electromagnetice în feluri imprevizibile: furtuni, rupere de nori, arșiță alternativ cu vânturi intense.

Citisem undeva că vânturile, ceața, ploaia, norii sunt entități de energie, de dimensiuni greu imaginabile pentru creierul uman, care interacționează între ele și au o dinamică destul de emoțională: se ceartă, se împacă, se iubesc sau se urăsc.

Unii șamani spuneau că o entitate ”de foc” s-a plictisit să stea în zona deșertică a Africii și s-a mutat spre zona muntoasă a Europei, iar pe ”drumul” mutării sale, a umplut cu nisip tot traseul pe unde a trecut. El spunea că vom vedeam multe schimbări climatice datorită acestei mutări.
Sunt foarte multe lucruri pe care nu le știm despre lumea în care trăim.

Ea exisă întrucât se menține echilibrul între forțe pe care le ignorăm și nu vom avea posibilitatea vreodată să le știm, pentru că nu le putem concepe nici măcar cu imaginația noastră.

Popoarele indigene se raportau cu mult respect și reverență la fenomenele naturale, vorbeau cu ploaia și cu vânturile, într-o încercare de a ”le îmbuna” și a nu deveni victimele capriciilor acestora.

Și chiar le reușeau tentativele de a menține un echilibru pentru lumea umană și structurile sale înconjurătoare.

Știința modernă a transformat explicațiile despre modul de funcționare a lumii în ceva mecanic și automatic, neglijând componenta de conștiență și lăsând ”vibrația vieții” la o parte. Ne-a făcut să credem că lumea în care ne aflăm poate fi înțeleasă, controlată și manipulată.
Dar dacă deschidem bine ochii, constatăm că viața oamenilor, în general, nu s-a îmbunătățit pentru că au acceptat explicațiile ”științifice” despre Natură, vreme, pământ și restul componentelor.

Corpurile umane sunt în continuare expuse la stimulii externi, dar și la cei interni. Furtunile ne afectează, atât cele exterioare, cât și cele interioare.
Astăzi putem să contemplăm, în Natură, atât frumusețea și armonia acesteia, cât și faptul că acolo, în mijlocul pădurilor și locurilor sălbatice, este ceva pe care îl putem descrie cu greu, dar care se simte, când stai în liniște.

Vă invit să ne însoțiți în Retreatul de Solstițiul de vară, de pe 21-24 iunie 2024, în Natura Sălbatică a zonei Buzăului, acolo unde oamenii rezistă cu greu și cu multe eforturi. Urmează să ne conectăm la energiile arborilor, plantelor, pâmântului și apelor (vom sta lângă un lac, în mijlocul dealurilor) și vom celebra Solstițiul, Luna plină și Sânzienele, în ritualuri cu foc și eliberări.
Informații suplimentare și înscrieri pe vassormi@gmail.com

Astăzi este despre încetinirea ritmului, revizuirea săptămânii care a trecut, a energiilor pe care le mișcăm zilnic și despre grija față de corpul fizic.
Vă invit să vedem dacă putem să acceptăm ceea ce este, așa cum este.

Atât în corp, cât și în jurul acestuia.

Să avem o zi odihnitoare de week-end.

Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii