Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:43 16 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 16 ianuarie 2025. Luna în scădere își continuă mersul descendent

ro

16 Jan, 2025 13:10 162 Marime text

16 ianuarie 2025
Luna în scădere își continuă mersul descendent.
Unele dintre eliminările perioadei sunt emoționale.

Câteodată, amintirile și senzațiile declanșate de acestea pot avea caracteristica mucusului din nas, gât, febrei sau tusei.
Zilnic primesc povești de la pacienții mei, care își caută rădăcinile tulburărilor cu care se confruntă în prezent.
Ieri am primit o poveste de la o doamnă ce mi-a amintit oarecum de propria mea poveste, prin profunzimea și conexiunile cu părinții.
Am citit despre copilăria a două surori crescute de un tată sever, cu cureaua în mână, pregătit mereu, pentru sancționarea oricăror abateri de la drumul proiectat pentru fetele sale.

Alături de el, o mamă mai absentă emoțional, ce și-a văzut de bucătărie, curățenie și treburile casei, dar nu a fost emoțional alături de fetele sale, nevoită să respecte alături de ele regulile impuse de tată.

Am descoperit în povestea ei o fetiță creativă, artistică, corporală, dinamică, dornică de aventură și explorarea lumii, veselă și plină de pasiune, admonestată la fiecare pas că nu citește mai mult, este superficială, nu învață la fel de bine ca sora ei.
La vârsta maturității, la peste 50 de ani de vârstă, după ce a trăit multe, a schimbat servicii, ocupații, locuri și locuințe, căutându-se și fugind de suferința din interior, doamna își îngrijește tatăl bolnav, iar propriile sale trăiri, furia și tristețea care o copleșesc, îi afectează corpul fizic.


Povestea mi-a reamintit două circumstanțe care mi-au luat multă energie pentru a le ordona și despovesti:

- Faptul că nimeni, nici măcar cei apropiați, nu văd cine ești cu adevărat și ce daruri ai pentru lume și cei din jur
- Faptul că mecanismele de compensare pentru a supraviețui rigidității educației din copilărie și traumelor agresiunii fizice din partea părinților te transformă în adultul rezistent care ai devenit, dar îți închid inima;

Am realizat că sunt foarte mulți adulți în lume ce n-au apucat să conștientizeze real ce putere au în interior.
Fiecare femeie, dar și fiecare bărbat consideră că doar lui i s-au întâmplat acele probleme dureroase și că întregul corp depozitează cantități uriașe de suferință, întreaga viață.

Mintea ne păcălește că totul este în regulă, am crescut, suntem adulți, am depășit traumele copilăriei – și vedem un film, sau citim povestea cuiva și iată că multe emoții ies iar la suprafață să-ți arate că jeluirea copilului interior, care nu s-a simțit văzut, validat și iubit este încă acolo.


În Newsletter-ul mediccuexperienta.substack.com din următoarele două săptămâni voi împărtăși povești ce vin din solicitările cititorilor și pacienților mei.

Viața noastră se aranjează funcție de nevoile noastre profunde.

Discutăm despre disciplină și ordine, dar și prețul de plătit pentru acestea; discutăm apoi și despre modul în care învățăm să facem față micilor tirani din viața noastră, pentru a ne înțelege atât dificultățile alimentare, emoționale, cât și problemele de sănătate cu care ne confruntăm.

Procesul creativ al spunerii poveștilor este uneori ca o eliminare imensă a diferitelor suferințe, iar rezultatele sale pot fi utile multora dintre cei aflați în același loc al vieții.
Mintea ne separă, spunând de multe ori că suntem singuri în suferința resimțită.
Emoțiile și trăirile ne unesc, pentru că trecem prin aceleași senzații și trăiri.
Vindecarea se face împreună.

Este un câmp colectiv de echilibrare, la fel de puternic ca iubirea.
Să avem o zi cât mai prezentă și cu atenția pe emoțiile răscolite de întâmplările acestei zile. Sunt doar eliminări. Le lăsăm să vină, să iasă și nu ne agățăm cu mintea să interpretăm ce se întâmplă.
Este perioadă masivă de curățenie.


Cu iubire,

Articol preluat de pe SorinaSoescu/Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii