Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 16 noiembrie 2023 A început bine postul Crăciunului

ro

16 Nov, 2023 15:00 773 Marime text

16 noiembrie 2023
A început bine postul Crăciunului. Intensificăm provocările interioare, oprind hrănirea unor părți animalice din noi. Unii autori, ca și Jacob Lorber, numesc aceste părți interioare ”demoni”, alții pur și simplu, le spun ”instincte de supraviețuire”.

Nevoile de hrană, apă, de respirație, de mișcare și de reproducere sunt nevoi fizice atât de puternice, încât de câte ori le provocăm (dorim să le controlăm), își intensifică exprimarea în viețile noastre.
De aceea, după un post de alimente, mănânci dublu (să recuperezi), sau după ce te miști mult (la sală, prin Natură), stai leneș și puturos zile întregi. O extremă va provoca cealaltă extremă. Este pendulul acestei lumi în care ne aflăm, pe care este nevoie să o înțelegem, pentru a funcționa în ea mai eficient și fără (prea) multă suferință.

Căutarea a ceva (fericire, bucurie, împlinire, succes) duce la obținerea opusului a ceea ce căutăm (în baza legii polarității).
Ce spune Jacob Lorber în cartea ”Pământul și Luna”, pe care o vom parcurge până la finalul acestei săptămâni?
”...dacă cineva caută o vreme prea îndelungată un obiect prețios, el sfârșește mai devreme sau mai târziu prin a-și întrerupe căutarea. Dar a cui vină este?
Eu (Divinul) vă spun: este vina celui care caută, de vreme ce caută Împărăția lui Dumnezeu acolo unde nu poate fi găsită, și nu o caută acolo unde poate fi găsită.

Scriptura afirmă cu claritate că Împărăția lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu splendoarea exterioară, neputând fi găsită decât în inima omului.
Piatra ei unghiulară este Christos, unicul Dumnezeu și Domn al cerului, deopotrivă temporar și etern, în spațiu și în infinitate.
Inima omului trebuie să creadă în El și să-L iubească mai presus de orice.

În plus, aspirantul la Împărăția lui Dumnezeu trebuie să-și iubească semenii la fel de mult ca pe el însuși.
Când omul respectă cu sfințenie această poruncă simplă în inima sa, se poate spune că el a descoperit deja Împărăția lui Dumnezeu. Odată atins acest nivel, el nu mai trebuie să se preocupe de lucrurile de care are nevoie, căci toate i se vor da de la sine.

Dacă el are nevoie de înțelepciune, aceasta i se va da, exact în proporția de care are nevoie.
Dacă el are nevoie de un ajutor din exterior pentru a-și continua viața pe pământ, el va primi ajutorul la momentul potrivit, în proporția cuvenită.
Dacă are nevoie de anumite puteri speciale pentru o ocazie particulară, le va primi.
Pe scurt, va fi tot timpul susținut și ocrotit.

Dacă va avea nevoie să știe o limbă străină într-o anumită împrejurare, aceasta i se va revela instantaneu.
Iar dacă va dori să vindece pe cineva drag, nu va avea nevoie decât de două lucruri: de invocarea Numelui meu și de mâinile sale.
Atât timp cât se va afla în trup, niciun om de pe acest pământ nu va putea beneficia însă simultan și în orice moment de toate aceste avantaje, chiar dacă va fi renăscut întru spirit. Ele îi vor fi acordate numai atunci când îi vor fi cu adevărat necesare.”

Frumoasă lecția lui Lorber de astăzi.
Clară, cu privire la regulile acestei lumi.
Totul este temporar, totul vine și pleacă, după cum este necesar pentru echilibrul vieților noastre.
Realul ”post” înseamnă nu doar să oprim consumul de alimente grele, care ne încarcă ficatul și digestia, ci să ne oprim din povestea mentală care ne împinge să căutăm fericire și să ne agățăm de ea. Nu există ”veșnic bine”, așa cum nu există ”veșnic rău”, unul se transformă în celălalt, continuu.
Jocul constă în oscilații și amplitudinea lor.

Nu stați în extreme, indiferent ce faceți, o extremă vine însoțită de cealaltă.
Haideți să căutăm astăzi o oscilație mai mică a pendulului emoțiilor.
Reușim să o facem?
Succes nouă tuturor
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii