Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 20 iunie 2024. Să folosim energia perioadei pentru a face ordine

ro

20 Jun, 2024 08:01 508 Marime text

20 iunie 2024
Mai avem o zi până la Solstițiu (calendaristic) dar de fapt, în seara asta la 23.51 este maxim-ul Solstițiului, propriu-zis.
Îl vom celebra pe 21 iunie, în toate ritualurile noastre, dar el se va întâmpla exact la miezul nopții în această seară (dinspre 20 iunie spre 21 iunie).

Solstițiul de vară se întâmplă foarte rar pe 20 iunie. O dată la 228 ani – adică în anul 1726. Noi toți știm că el se întâmplă pe 21 iunie.
Așadar, este realmente un fenomen unic pentru noi, cei care îl prindem pe 20 iunie.

Am admirat ieri Marea Neagră fără niciun val, liniștită, cu apele încălzite de soarele dogoritor (radiații solare ++++).
Natura a fost calmă și liniștită ieri, parcă în așteptarea schimbării de Solstițiu.

Ne pregătim pentru celebrarea evenimentului de la mijlocul anului, fiecare cum știm mai bine. Sau putem să trecem prin aceste zile ca și cum ar fi zile obișnuite. Depinde de intenția fiecăruia și de alegere.

Suntem la începerea oficială a anotimpului vara, a vacanței și a perioadei în care ne bucurăm de Natură, în splendoarea ei.
Dacă simțim nevoia de odihnă și repaus, să o facem.
Când ficatul este slăbit de eforturile de adaptare la căldură, radiații, alimentație și emoții, ne va forța să stăm întinși, pentru că vom simți somnolență, lipsă de concentrare, amețeală, dificultate de a ne desfășura activitatea zilnică. Nu va dura mult, mai sunt câteva zile atât de dificile.

Putem să ne punem un hamac sau un pat de vară afară, în Natură (în curte), să ne protejăm de insecte (care devin extrem de active datorită arșiței) și să ne bucurăm de aer curat și de odihnă.

Dacă avem șansa să fim pe malul mării, stăm sub umbrelă, pe un șezlong, cât mai departe de boxele cu muzică de la barurile de pe plajă, și ne odihnim. Cel mai bine către seară, când este mai puțin aglomerat și soarele mult mai blând. Iar marea caldă.
Solstițiul este un moment în care să petrecem timp cu noi înșine, sau cu oameni la care ținem și cu care avem o relație de armonie energetică.

Să folosim energia perioadei pentru a face ordine, pentru a simplifica și a mai elibera din prea plinul acumulat în lumea materială, pentru a ne aminti de Suflet și de nevoile sale.
De mâine, voi face 3-4 zile de pauză la postările zilnice.

Îmi voi lua o perioadă ”liber” de la tehnologie, să pot simți mai bine evenimentul acestui final de săptămână. Voi reveni, imediat ce mă reîntorc de la Buzău, să vă povestesc cum a fost și să împărtășesc din energie.
O zi dinainte de Solstițiu cât mai prezentă și conștientă, pentru noi toți

Și Solstițiu de vară cât mai bun, echilibrat și armonios.

Cu iubire,



Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii