Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 21 februarie 2023 Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentului. James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

ro

21 Feb, 2023 12:18 1154 Marime text
Pagina 172
Cum urmărești consistența unui obicei
Registrul de evidență este o modalitate simplă de verificare a unui obicei. Metoda cea mai simplă este să însemnezi cu o cruciuliță, pe un calendar, zilele în care ți-ai respectat rutina. De exemplu, dacă meditezi lunea, miercurea și vinerea, toate aceste zile vor fi însemnate cu un x. Cu timpul, calendarul devine un registru de evidență al regularității obiceiului.

Nenumărați oameni și-au ținut o evidență a obiceiurilor, iar poate cel mai faimos dintre ei este Benjamin Franklin. De la vârsta de douăzeci de ani, Franklin a început să poarte asupra sa un carnețel, oriunde s-ar fi dus, pentru a ține evidența celor treisprezece virtuți personale. Această listă includea îndemnuri de timpul ”Nu pierde timpul. Fii mereu angajat în ceva util” sau ”Evită conversațiile sterile”. La sfârșitul fiecărei zile, Franklin își deschidea carnețelul și își înregistra progresele.
..............
”Menținerea continuității” este un motto important. Nu întrerupe șirul apelurilor telefonice către clienți și vei avea succes în afaceri. Nu întrerupe șirul antrenamentelor, și vei progresa mai repede decât te-ai fi așteptat. Nu întrerupe efortul creativ, și vei reuși să-ți creezi un portofoliu important. Este important să ții o evidență a acțiunilor, pentru că acest lucru avantajează simultan mai multe Legi ale Achimbării comportamentelor. Ea pune în evidență un comportament și îl face mai atrăgător, mai satisfăcător.”

Am început ultima săptămână calendaristică din februarie.
Putem să folosim calendarul acestei săptămâni, pentru a ne nota ce facem în mod consistent pentru starea noastră de bine.
Stăm mai puțin la cumpărături. Ne plimbăm mai mult în Natură. Facem mișcare fizică. Respirăm mai profund. Nu mai stăm la vorbe inutile cu cei care doresc doar să se plângă. Mergem mai devreme la culcare. Facem o baie cu apă și sare.
Ce bifăm astăzi și zilele care urmează, în calendarul personal de obiceiuri bune?
Îmi continui obiceiul de a oferi lunar un Webinar educațional, în care să reamintesc despre aspecte împuternicitoare ale funcționării corpului.
https://alchida.ro/.../webinar-17-martie-ora-1900-2100.../
Vă așteptăm să discutăm (iar) despre suprarenale și cele mai bune produse adaptogene pentru susținerea acestor glande muncitoare, folositoare și atât de împovărate de obiceiuri mai puțin favorabile corpului fizic.

Aveți exemple personale și întrebări?
Haideți să dialogăm despre adaptarea la schimbare, ajustarea la stres și continua echilibrare a corpului fizic, la mediul înconjurător și mediul intern.
Să avem o zi cât mai liniștită și să ne fie bine tuturor
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii