Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:44 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 22 ianuarie 2025. Zi de miercuri, zi de comunicare cu noi înșine, cu ceilalți

ro

22 Jan, 2025 11:15 166 Marime text

 
22 ianuarie 2025- Zi de miercuri, mijloc de săptămână, zi de comunicare (cu noi înșine, cu ceilalți) și de negociere.
 
În Newsletter-ul săptămânal mediccuexperienta.substack.com vorbim despre lucruri practice, de realizat zilnic – dar întreaga lor punere în aplicare este o negociere continuă în mintea noastră, obișnuită să asculte ordine și să primească ghidaje clare despre ce are de făcut.
În continuare luna este în scădere și eliminările continuă.
La fel continuă și Povestea graurului, partea a treia.
 
Expediția de hrănire a început dimineață devreme, pentru că fermierii se trezesc foarte devreme și se apucă de muncă. Aratul unui câmp înseamnă scoaterea la suprafață a multor râme și insecte, așa încât întregul stol de grauri urma tractoarele cu multă atenție. În câteva secunde, râmele și insectele intrau repede în pământ și dacă nu se mișcau cu viteză, nu reușeau să se hrănească.
Graurul unicolor s-a poziționat pentru zbor la marginea stolului de grauri pestriți, o localizare neobișnuită, pentru că nu mai fusese acolo. A simțit că face un efort mai mare decât de obicei, pentru a menține ritmul de planare și manevre alături de ceilalți.
 
O forță ciudată îl tot trăgea în afara stolului și a fost nevoie să folosească toată voința și puterea aripilor sale să rămână o parte din stol.
Când zbura în interiorul stolului, totul se întâmpla automat, de la sine, dar la periferia stolului, forța de atracție a acestuia era mult mai redusă. Riscul era să fie expulzat din stol și să rămână singur.
Să rămână singur?
 
Nici măcar nu putea să-și imagineze o astfel de situație.
Toată viața făcuse parte din stol.
Stolul era viața sa și era tot ce știa.
 
Stolul îl proteja, îl ghida, împreună găseau mâncare și se apărau de ulii cei predatori.
Expediția de hrănire a durat ore bune, iar graurul unicolor a cheltuit multă energie să-și mențină poziția periferică. În plus, simțea că este mai flămând ca de obicei, mai prezent și atent la tot ce făcea, vederea era foarte ascuțită și focalizarea mai bună ca de obicei. Ziua de post anterioară îi îmbunătățise evident toate simțurile și reușea să găsească râme și insecte mai rapid decât restul păsărilor din stol.
A mâncat atât cât i-a trebuit și s-a trezit la un moment dat că este suficient de sătul cât să îi lase și pe ceilalți să mănânce, participând doar la dansul ritualic al stolului care venea și pleca deasupra ogorului în care tractoarele arau pământul.
Ce de experiențe noi a avut graurul nostru în ultimele două zile!
 
A constatat că foamea vine și pleacă, nu rămâne ca o durere în corp, precum înțepeneala de la statul prelungit într-o poziție, fără relaxare (cum se întâmplă când stai, fără să dormi).
 
A constatat că după o zi de post, toate simțurile îi sunt mai ascuțite și abilitățile sale superioare celor din jur.
A constatat că după ziua de post, s-a săturat în mod natural și nu a mai fost lacom, ca de obicei.
A constatat că statul în mijlocul stolului nu i-a permis să facă nicio schimbare, pentru că și cea mai mică mișcare deranjează multă lume în jur, care va protesta.
 
A constatat că statul la periferia stolului îi dă mai multă libertate de mișcare, dar trebuie să facă un efort mai mare să rămână în stol. Există o forță intensă care îl apasă și-i produce tendința de a se îndepărta de stol, de a ieși din grup.
Și a constatat că îi este foarte frică să plece din stol, pentru că nici măcar nu-și putea închipui cum ar fi putut rezista de unul singur, în viața zilnică.
 
Dar oare chiar era atât de greu și dificil să stea singur?
Ideea asta îi intrase în cap și toată noaptea, când s-a odihnit după festinul pe câmpul de arat, s-a gândit doar la posibilitatea de a petrece o zi fără stolul din care făcuse parte o viață întreagă.
 
Pe mâine, cu o continuare a poveștii graurului unicolor, din stolul de grauri pestriți.
 
Dacă vă plac poveștile și doriți să ascultați ”în direct” mai multe povești, vă invităm la Tabere https://www.vassormi.ro/categorie-produs/tabere-in-natura/, să spunem povești ca în copilărie, la un foc de tabără și cu un bol de supă fierbinte în brațe.
Să avem cu toții o zi echilibrată și prezentă
 
Cu iubire, tuturor



Artiocol și foto preluate de pe Facebook/ Sorina Soescu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii