#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia
#ConstanțaEsteBine: 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia
24 Apr, 2024 08:42
ZIUA de Constanta
731
Marime text
S-a schimbat energia.
A trecut și ziua de Sfântul Gheorghe, cu tot cu balaurii aferenți.
M-am amuzat cu cele două reprezentări a conexiunii cu balaurul, în variantă feminină și masculină, pe care le-am primit, ca simboluri.
Vi le atașez ca sa împărtășesc cu voi umorul ”extremelor” (cum încearcă femeile să sedeze balaurii cu prăjituri și zahăr, sau cum se străduie bărbații să transforme balaurii în materie primă de grătar)
Prima extremă creează frustrare și depresie, a doua agresivitate și conflict; a trăi în extreme înseamnă a consuma imens de multă energie din suprarenale, pentru a face față poveștii din cap și situației la exterior.
Am putut să stau puțin cu poveștile minții și să le observ originea – educația și condiționarea de acasă.
Observ la prima mână dresajul mental tip ”bine” și ”rău”, precum și ”așa vreau” / ”așa nu vreau” – care apar la fiecare pas, la fiecare acțiune, la orice fac (sau nu fac).
Povestea este continuă.
Observ cum am o bandă rulantă în minte cu vocile părinților, profesorilor, autorităților pe care le respect și celor din jur – derulându-se continuu.
Zilele acestea, vocile din cap sunt mai intense și rapid circulante ca niciodată.
De parcă cineva a apăsat pe butoanele de la un radio cu volumul la maxim.
Datorită acestei povești, alternanțele stărilor sunt foarte rapide (când într-un fel, când într-altul). Despre aceste ”alternanțe” și impactul lor asupra sănătății vom discuta mai multe în Webinarul ce urmează curând, în luna mai: https://alchida.ro/.../webinar-alternanta-sustinut-de-dr.../
Trecerea de la o stare la alta, în planul fizic, se datorează curgerii continue a poveștii minții, zi și noapte, fără oprire și fără pauză.
Paul Avram Tukaram numea această curgere continuă a poveștilor minții ”cascada Urlătoarea”. Nu ai cum să o oprești (încercați vă rog!) și nici nu este înțelept să stai în calea ei sau să te așezi direct sub ea.
Cea mai bună soluție să te bucuri de o cascadă și să o admiri, este puțin la distanță, undeva pe malul apei.
Este exact poziționarea pe care o putem adopta când descoperim natura reală a minții noastre și puterea sa.
Auto-observația și lucrul cu noi, înțelegerea naturii reale a minții și observarea ”pendulării” sale de la o extremă la alta (dacă este lăsată) sunt tehnici de a ne cunoaște mai bine și a ieși din ”pilotul automat” al educației.
O parte din procesul cunoașterii de sine este să ne tot punem întrebări.
Sfântul Gheorghe are nevoie să se întrebe care este originea impulsului de a se confrunta cu balaurul?
Ce anume l-a făcut să răspundă la provocarea acestuia?
Ce reprezintă, de fapt, balaurul?
Care este originea impulsului balaurului de a se lua la bătaie cu Sf Gheorghe?
Ce dorește, de fapt, fiecare dintre ei?
Multe întrebări pentru ”mintea cascadă”, care abia așteaptă să aibă elemente pentru țesut o altă poveste și un alt conflict.
Să avem o zi mai liniștită și cât mai calmă, de final de tranzit de lună plină și să ne pregătim (cu bucurie) ieșirea din tranzitul de Mercur retrograd (azi și mâine sunt ultimele două zile).
Și să observăm cu calm și relaxare cascada minții cum își continuă curgerea cu forță, și cum pendulează între subiecte și provocări.
Stând la o distanță distanță acceptabilă (detașare) de căderea masivă de apă,
Cât de bine reușim.
Cu iubire, tuturor
Text+foto: Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii