Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 31 ianuarie 2023. Proiectul anului 2023 – Cărți de Suflet. Cartea perioadei – Detox sufletesc, Tukaram – Primul ghid de dezvățare personală

ro

31 Jan, 2023 10:53 1400 Marime text

Ce zi mai bună să începem împreună răsfoirea unei noi cărți, dacă nu ultima zi calendaristică a lui ianuarie?
De ce?

Păi ne aflăm exact la jumătatea distanței între Solstițiul de iarnă (25 decembrie) și Echinocțiul de primăvară (21 martie).
Sărbătoarea celtică a ”mijlocului” perioadei se întâmplă pe 1 februarie și este numită Imbolc.
Un termen care înseamnă în celtă ”în burta balenei”.
În hibernarea întunericului iernii.

Am găsit această carte exact la finalului lui 2022, când îmi puneam întrebările ”încotro anul aceasta?” Și a venit acest titlu ”Detox sufletesc”, cu un ”aha” important.

Nu atât citirea cărții este cea cu ”aha-ul”, cât realizarea temelor propuse, în practică. Și mai ales eliberarea de condiționări și programări, prin gesturi de zi cu zi.

Dar haideți să răsfoim puțin cartea și să ne conectăm la energia sa.


Pagina 20

De unde începem?

De la baze.

Pentru a înțelege cum a apărut ceva, trebuie să pornim de la sămânță. În ceea ce privește lumea cauzală, cea pe care o știm, totul pornește din momentul în care sămânța a fost plantată. Ulterior, aceasta s-a dezvoltat, dând naștere ființei. Nu contează dacă este vorba despre o plantă, un animal sau un om, sămânța este cea de la care pornește totul.
Dacă există o sămânță, iar aceasta întâlnește condițiile propice, vom avea efecte. În cazul unui pom, sămânța purtată de vânt sau plantată de om, în condiții optime, încolțește, dând naștere unui pom. În cazul omului, două semințe, spermatozoidul și ovulul, se întâșnesc și dau naștere copilului.


Exact în același mod se întâmplă lucrurile și în interior. O sămânță – gând sau stare – întâlnește condiții favorabile (de exemplu, atașament) și crește, dând naștere suferinței. Ulterior, pentru că nu ne plac rezultatele, încercăm să le modifică, dar atât timp cât nu înțelegem cauza, facem efort inutil. Continuă, să tăiem frunzele, în speranța că pomul va dispărea într-o bună zi.”

În cartea ”Momentul potrivit” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop preiau aceeași metaforă a seminței de Sequoia, pentru a descrie evoluția ființei umane și rezistența sa.
Mă bucur să regăsesc metafora la un alt nivel de profunzime tip detoxifiere, prin experiența personală și profesională a lui Paul Avram Tukaram.
Să contemplăm astăzi ”semințele” puse în viața noastră, evaluându-le rezultatele: ne place ce vedem în interiorul sau exteriorul nostru?

Vă doresc o zi frumoasă, de final de ianuarie și o minunată Sărbătoare de Imbolc pe 1 februarie.

Cu iubire, tuturor 



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii