Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:53 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 5 ianuarie 2025 O altă zi de odihnă și de domolire

ro

05 Jan, 2025 11:54 234 Marime text

5 ianuarie 2025
O altă zi de odihnă și de domolire.
Astăzi însămânțăm și discutăm despre dormitor.
Este acel loc din casă în care se întâmplă odihna.

Tulburările de somn și dificultățile de relaxare ale corpului fizic se întâmplă datorită menținerii active a minții și emoțiilor sale intense, prin tehnologia adusă în dormitor.
Telefonul mobil adus la capul patului, ecranul laptopului în pat sau televizorul la picioarele patului ori undeva pe perete sunt tot atâtea surse de câmpuri electromagnetice disturbatoare pentru creier, inimă și întregul corp.

Mâncatul în dormitor, cu ochii în ecrane reprezintă un obicei dăunător și agresiv pentru corpul fizic.
Am reușit o perioadă să fac o graniță clară între zonele de zi ale casei (unde se întâmplă activitatea) și zona de noapte, dormitorul, în care se produce odihna, somnul, refacerea corpului.
Dar m-am trezit că încalc granița treptat, cu mici excepții (doar asta și atât), până la a ajunge în perioada Sărbătorilor, în care toată lumea încalcă toate granițele posibile, să fac toate cele de mai sus – cu efecte dezastruoase pe corpul fizic.

Starea de îngreunare a corpului, dificultățile de somn, oboseala din timpul zilei, apariția mucusului în nas, a stării de uscăciune în gât și a ochilor roșii mi-au arătat că toate încălcările de graniță au consecințe.
Newsletter-ul de astăzi mediccuexperienta.substack.com este despre granițe și limite, originea lor și ce se întâmplă în comportamentul obișnuit uman, datorită neînțelegerii și lipsei lor. Plus granițele corpului fizic și abilitatea acestuia de a folosi sau nu alimentația, pentru a-și echilibra propriile reacții.


Despre aceste granițe și despre limitele corpului este vorba și în Școala Sănătate 5D https://www.vassormi.ro/programe-de.../scoala-sanatate5d/ , în care timp de un an calendaristic învățăm pas cu pas ce ni se întâmplă, de fapt, în corp. De multe ori, nu ne ajunge acest timp de un an pentru a înțelege, testa și observa cum suntem condiționați mental să facem rău corpului fizic. Recomand celor interesați să-și ofere timp 1-2-3 ani să înțeleagă mai multe despre cum funcționează și să observe cât de puternică este presiunea socialului colectiv. Nu la nivel de teorie. Ci în corp, direct, la prima mână.

Observăm cum, de multe ori, sfârșiturile de săptămână sunt perioade de indulgență, relaxare și recompensare pentru excesele săptămânii.
Suntem încurajați să trecem de la un exces de muncă și activitate, în zilele săptămânii, în care nu avem timp de hrană sau odihnă, la un exces de lenevie și alimentație în week-end, în care nu mai avem putere de activitate și muncă.
Trecerea între excese este cea mai rapidă modalitate de a descărca o baterie.

Chiar și un electrician începător știe că trebuie evitate excesele de utilizare a unei instalații sau aparat electro-casnic.
Și atunci, cum se face că oferim corpurilor noastre exact ce suntem sfătuiți să NU oferim aparaturii din casele noastre?

Astăzi este despre dormitor, despre ideea de somn, dormire, domolire și odihnă.
Însămânțăm astăzi atenția pentru dormitor, adică pentru detaliile vieții zilnice.

Și descoperirea puterii uriașe a obișnuințelor.
Să avem o zi liniștită
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Sorina Soescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii