Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 8 februarie 2023 Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentului. Detox sufletesc de Tukaram

ro

09 Feb, 2023 12:47 964 Marime text
Capitolul 3, pagina 78 (capitolul meu favorit)
Mecanismele minții

Mintea, în complexitatea ei, urmează niște tipare care, de-a lungul timpului, au fost identificate de căutători. Pe cât pare de fluidă, pe atât de fixă este. Aparența fluidității este dată de viteza cu care se mișcă și de capacitatea de a se adapta instant la orice. Aceste tipare se repetă de mii de ani, iar cei care aprofundează practica ajung să le vadă în splendoarea lor.
Ceea ce trebuie înțeles de la bun început este că mintea nu este nici bună, nici rea. Totul ține de modul în care te raportezi la ea. Dacă deține controlul, viața ta devine un iad, iar dacă o îmblânzești, devine paradis.

De aceea se spune că ”mintea este un stăpân oribil, dar un minunat slujitor”. Atunci când spun ”îmblânzire” mă refer strict la înțelegere, blândețe și fermitate, instrumente care, utilizate corect, au ca rezultat o minte docilă.

Dacă mintea a ajuns în postura de stăpân, este pentru că nimeni nu ne-a învățat cum să inversăm rolurile. În aceste condiții, este necesar să depunem efort persona, conștient și consistent pentru ca acest lucru să se întâmple. Nu este ușor, dar este posibil și acesta este cel mai important lucru. Dovadă stau miile de căutători – maeștri, guru, învățători – care, după ce și-au domesticit mintea, au vorbit despre ea și ne încurajează să procedăm la fel.”

Mintea este abilitatea noastră umană, și în același timp, dificultatea noastră majoră.
Dacă stăm puțin și observăm, în tăcere, ce ne umblă prin minte, ce descoperim?
Succes la auto-observare

Să avem cu toții o zi cât mai echilibrată și frumoasă
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii