#ConstantaEsteBine Curajul
#ConstantaEsteBine: Curajul
26 Jul, 2020 08:08
ZIUA de Constanta
2080
Marime text
Un mesaj pe ziua de astăzi a venit din Cheia genelor 31 (cartea lui Richard Rudd) - un mesaj despre curaj și smerenie.
Curajul nu este definit ca realizarea unor acte impresionante de ieșire în evidență.
Ceea ce înseamnă cu adevărat curajul este să greșeșți, să ai un eșec masiv, să pierzi tot și să-ți menții centrarea = inima deschisă. Să nu te învinovățești sau să nu blamezi pe nimeni și nimic. Să poți rămâne suficient de ”adunat” energetic cât să o pornești de la capăt.
Curajul real este să PIERZI CU GRAȚIE o bătălie, dar să știi că atâta timp cât ești în viață, lupta continuă.
Am văzut acest curaj la oameni care au pierdut mult (o casă, într-un incediu, persoane dragi, decedate brusc - părinți, copii sau prieteni, agoniseala de o viață, evaporată într-o greșeală de procedură sau într-un abuz al autorităților și multe altele).
Am admirat mereu oamenii care nu au pierdut energie punându-și repetitiv întrebări copilărești ”de ce? de ce mie?” (întrebări ale importanței de sine, inutile și ineficiente). Ci de la început și-au pus întrebări de adult ”ce pot să fac mai bine ACUM pentru a-mi fi bine?” ”Ce stă în puterea mea?”
Știu oameni care au pierdut tot ce putea pierde un om, și care în momentele grele tot ce au putut face a fost să mediteze, să se roage și să conspecteze dintr-o carte inspiratoare gen ”Un curs în miracole” sau ”Cheile genelor” (mintea avea nevoie de ”proptele”).
Și pas cu pas, acțiune cu acțiune, decizie cu decizie, au repornit viața - diferit, împuternicit și mai ales, cu răbdare și consecvență.
Când pierzi totul, când ce a fost mai rău s-a întâmplat, apare o stare interioară de detașare, de echilibrare, de centrare. Moare frica. Este pur și simplu transcensa, se trece prin ea. Și dincolo de frică este puterea umanității. Acea putere de care vorbesc cărțile noastre speciale și pe care noi, adolescenții răsfățați ai lumii, cei care ne agățăm de toți și toate, nu o accesăm și nu o folosim.
Curajul este înzestrarea NATURALĂ a ființelor umane. Este abilitatea de a pierde cu grație și de a găsi puterea de supraviețuire și de înflorire în spatele fricilor. Cu cât mai mari fricile, cu atât mai mult curajul disponibil.
Secretul constă în conștientizarea faptului că FRICILE (ca și FOAMEA sau FRIGUL) sunt GÂNDURI.
Nimic mai mult.
Și gândurile pot fi schimbate. Într-o secundă.
Ce-ar fi ca astăzi și întreaga săptămână ce urmează (în care vom avea o lună plină) să ne dăm continuu mesaje de ÎNCURAJARE?
Nu contează ce este și ce va fi - PUTEM GĂSI O SOLUȚIE, fiecare pentru noi înșine.
Și să gândim iar și iar: CE STĂ ACUM ÎN PUTEREA MEA să fac mai bine pentru a-mi fi bine? Dacă răspunsul este - să mă odihnesc, să merg la culcare, să fac un dus, sau pur și simplu, să mă rog - FAC ACEST LUCRU cu dedicație și dăruire și MĂ SIMT BINE în interiorul meu - răspândind în jurul meu vibrații de bine.
Curajul inimii este abilitatea de a trăi frumos, impecabil și echilibrat în fiecare moment - fără să mă îngrijoreze momentele care vin. Mă pregătesc cât de bine pot și fac tot ce stă în puterea mea, la fiecare pas. Și nu las gândurile să mă ducă în lumea fricilor - care mențîn conflictele în această lume.
Ies din comportamentul interior tip frică- ce susține energia de victimă - și permite agresorilor lumii să mențînă războiul.
REFUZ opțiunea de ”război”.
Nu mă bat cu virușii, nu mă bat cu ideile, nu mă bat cu emoțiile și în niciun caz cu alți oameni sau alte entități.
NU MAI ACCEPT RĂZBOIUL. Și trec DINCOLO de el.
Chiar dacă pierd totul - o iau de la capăt - și merg înainte - continuând viața CALITATIV, cât de bine pot.
Cu zâmbetul pe buze și cu ochii luminoși.
Este puterea celui în care a murit frica și a dispărut agresivitatea.
Și a descoperit smerenia și acceptarea.
Un adult.
O duminică luminoasă tuturor,
Cu iubire,
Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii