Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine La aniversarea unui secol, Școala „Ion Minulescu” din Constanța, beneficiara unui sprijin neașteptat din Suedia

ro

28 Dec, 2020 00:00 4139 Marime text

La finele lunii octombrie, prof. Ion-Laurențiu Ghilea, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 17 „Ion Minulescu" din Constanța anunța împlinirea a 100 de ani de existență ai acestei unități situate în cartierul Km 4-5. „Trăim momentul aniversar altfel decât altădată, însă cu aceeaşi emoţie, 28 octombrie fiind Ziua Şcolii noastre patronate de nostalgicul poet al mării. Elevi şi profesori, asemenea celui care păşea cu majestatea ultimului înţelept pragul vechilor legende, am poposit aici, în călătoria vieţii. Şi, indiferent de scenariul în care ne desfăşurăm activitatea, Şcoala rămâne un bastion al rezistenţei în austeritatea prezentului”, era mesajul postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Zilele acestea, o veste bună avea să bucure conducerea acestei școli. În urma evenimentului sportiv de strângere de fonduri „AUTISM 24H - Ambasador de fapte bune", organizat în perioada 19/20 septembrie 2020, de Asociația Centrul terapeutic „Marea Neagră" de Sprijin al Persoanelor cu Autism, profesorul de matematică Dan Toropu, stabilit în Suedia, căpitanul echipei cu 19 ambasadori – „VIKINGS", a ales Şcoala Gimnazială Nr. 17 „Ion Minulescu" pentru a beneficia de 70% din banii strânşi, iar 30% fiind direcţionaţi către Asociaţia iniţiatoare a Ultramaratonului. „Gestul de solidaritate al domnului profesor Dan Toropu demonstrează faptul că distanţa geografică nu este un impediment pentru proiectele care pot susţine educaţia de calitate. Legătura de suflet cu şcoala în care s-a bucurat de aprecierea elevilor şi a colegilor profesori a determinat acest efort excepţional”, a concluzionat prof. Ion-Laurențiu Ghilea.
 
 
Din cauza crizei generate de pandemia Covid-19, pentru prima dată în istoria competiției, anul acesta, a cincea ediție a ultramaratonului Autism 24 de ore „Marea Neagră“ nu s-a mai desfășurat pe nisipul din stațiunea Mamaia, ci a avut loc în 30 de orașe din întreaga țară.

Competiția, organizată de Centrul Psihologic „Marea Neagră“, al cărei președinte este psihologul Adrian Gemănaru, are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, iar 30 de proiecte umanitare din întreaga țară au fost finanțate grație sportivilor amatori sau profesioniști care și-au depășit limitele la acest eveniment, fiecare kilometru alergat fiind recompensat cu o donație de 10 lei.

Timp de 24 de ore, fiecare echipă, formată din 20 de persoane, a alergat pe un traseu stabilit împreună cu organizatorul evenimentului. Totodată, fiecare echipă a fost monitorizată de către un arbitru, iar transmisia video a fost asigurată non-stop de la locația fiecărei echipe cu ajutorul unui studio de televiziune. În premieră, între participanți s-a numărat și formația „Vikings”, din capitala Suediei, Stokholm, condusă de profesorul de matematică originar din Constanța – Dan Toropu. „Pentru un viitor mai bun! Pentru viitoarele generații! Vă aştept alături de mine să vă bucurați de un eveniment superb. 19/20 septembrie“, a fost îndemnul mobilizator al profesorului pentru comunitatea din Suedia.
 

Citește și:


#ConstanțaEsteBine La ultramaratonul Autism 24 de ore „Marea Neagră“ va alerga și echipa capitalei Suediei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii