Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:48 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Prima ediție „Smart Transport Summit” găzduită de mediul universitar constănțean

ro

15 Oct, 2020 00:00 2479 Marime text

Recent, în mediul online s-a desfășurat prima ediție a evenimentului „Smart Transport Summit” - UNSUMMIT, găzduit de Universitatea Maritimă din Constanța și organizat în parteneriat de International Association of Maritime Universities (IAMU - Japan), Universitatea Maritimă din Constanța, United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO-Madagascar), European Centre for Social Responsibility (CERS), Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca - Centrul Interdisciplinar pentru Ştiinţa Datelor, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Philippine Association of Extension Program Implementers (PAEPI), Women’s International Shipping and Trading Association (WISTA) - România şi Technium Science.
 
Ediția din acest an a avut ca temă identificarea modurilor în care actualele inovații din transportul de tip smart pot contribui la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă propuse de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru 2030, în special prin intermediul obiectivului de dezvoltare nr. 17 - Parteneriate Globale, în contextul avansului tehnologic în transporturi și al necesității unei perspective multidisciplinare și holistice asupra dezvoltării societății.
 
În cadrul evenimentului au susținut prezentări reprezentanți ai agențiilor interguvernamentale ONU, instituțiilor și autorităților publice din transporturi, municipalității, mediului de afaceri din sectorul de profil și, nu în ultimul rând, ai mediului academic și de cercetare. Prezentările s-au axat pe exemple de activități sau proiecte prin care s-a adus în mod concret un aport la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă propuse de ONU pentru 2030.
 
Gazda evenimentului a fost Universitatea Maritimă din Constanța, prin
Cristina Dragomir în calitate de moderator, iar din partea Universității „Ovidius” din Constanța a participat lect.univ.dr. Gabriela Badea, cu prezentarea proiectului Blockchain for Entrepreneurs – a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education, proiect cu finanțare Erasmus+, care se implementează în prezent în UOC, în parteneriat cu alte șase instituții, din cinci țări UE. Expunerea a nuanțat maniera în care diversele aplicații ale tehnologiei blockchain influențează fundamental domeniul logisticii și al transportului naval.
 
De asemenea, au mai participat Bogdan Niță - director general CT Bus Constanța, Costel Stancă – director APC, Cosmin Dumitrache – director ANR, Ovidiu Cupșa – ambasador IMO.
 
Citește și:

Universitatea „Ovidius” Au reprezentat Constanța la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii