#ConstanțaEsteBine Proiectul anului 2023. O carte pe săptămână. Cartea acestei săptămâni- Caroline Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem. Pagina 193. Combustibil pentru foc
#ConstanțaEsteBine: Proiectul anului 2023. O carte pe săptămână. Cartea acestei săptămâni- Caroline Myss
16 Jan, 2023 09:39
ZIUA de Constanta
1081
Marime text
Idei principale
1) Învățați să spuneți ”nu”
Cel mai important lucru pe care puteți să-l faceți pentru voi înșivă, într-o situație de criză, este să învățați să vă gestionați timpul. Trebuie să vă puneți pe voi primii pe ordinea de zi. Cea mai bună modalitate prin care puteți să faceți aceasta este să învățați să spuneți ”nu”. Nu mai puteți să vă permiteți să trăiți cu percepția că veți pierde ceva care poate să vă schimbe viața doar pentru că nu sunteți acolo – fie că evenimentul este un film pe care îl va vedea toată lumea, o nuntă în familie sau o întâlnire de afaceri.
Rămâneți concentrați pe faptul, că acum, sunteți doar aici și nu știți ce o să vă aducă ziua de mâine.
2) Schimbați imediat cursul
Vindecarea este o provocare a ”timpului prezent”. Mulți oameni își încep procesul de vindecare prin studierea fiecărei forme de tratament disponibile. Însă pe parcursul acestei căutări, de fapt ei nu fac nimic în legătură cu starea lor. Își imaginează că acele cunoștințe pe care și le vâră în cap sunt, de fapt, o forță vindecătoare.
3) Practicați gândirea ciclică
Percepția că timpul și viața sunt experiențe liniare stânjenește procesul de vindecare. Exemple: ”dacă acest tratament nu dă rezultate timp de o lună, înseamnă că nu are efect, iar eu nu mă vindec” sau ”la vârsta mea, la ce mai pot să mă aștept?”. Atenția voastră ar trebui îndreptată nu pe ”timp” ci pe ciclurile naturii, care sunt oglindite în multe alte procese. În natură, anotimpurile care aduc căldură, confort și randament sunt urmate, inevitabil, de perioade de frig, dificultăți și restriște, însă aceste perioade grele, la rândul lor, sunt urmate de o revenire a căldurii și a bucuriei.
4) Stabiliți-vă scopuri realiste
Deși toate lucrurile pământești se schimbă – ele nu se schimbă neapărat peste noapte. Mulți oameni care vin la seminariile mele presupun că o să stăpânească într-o zi talente intuitive, pentru care mie mi-au trebuit cincisprezece ani ca să le dezvolt în întregime.
5) Dezvoltați-vă puterea voinței
Dorința de vindecare nu este același lucru cu a avea voință de vindecare. Unii oameni care vor să se vindece pot să nu aibă voința de a face schimbările de viață necesare pentru a se vindecare. Trebuie să vă antrenați mintea și emoțiile să reacționeze la comenzile pozitive pe care le creați.
Vindecarea nu este o călătorie prin care să vă rezolvați misterele, ci pentru a învăța cum să trăiți cu ele.
6) Cultivați grația
Învățăturile tuturor tradițiilor spirituale inspiră speranță. De asemenea, ele ne dau posibilitatea să surprindem puterea și compasiunea lui Dumnezeu și dimensiunea miracolului. Adevărurile universale pot să vă ajute să vedeți viața ca un flux etern și ca o putere nelimitată.
Spiritul trebuie hrănit ca să se vindece, la fel ca și mintea și corpul. Acumulați curajul de a acționa, inspirându-vă din povestea și înțelepciunea celor care și-au schimbat pentru totdeauna viețile, prin acțiune, pătrunzând neînfricat în noaptea întunecoasă a Sufletului.
7) Folosiți imagini sacre
Imaginile sacre ar trebui văzute ca o modalitate prin care cele cinci simțuri ale noastre pot stabili o legătură tangibilă cu Divinul. A vedea sau a vizualiza într-un anume fel este o nevoie omenească elementară, căci ne vine greu să ne putem în legătură cu ceea ce nu putem percepe. O astfel de conexiune fizică nu este atât o chestiune de credință, cât un mijloc de a simți o legătură intimă cu Divinul.
8. Învățați ceva nou, în fiecare zi
Există o mare putere în a învăța ceva nou în fiecare zi. Învățarea activează pasiunea, iar pasiunea este putere – de fapt, pasiunea este una dintre formele cele mai puternice de energie pe care le putem genera cu corpurile noastre. Pasiunea este o conexiune cu viața însăși, dându-ne motiv să vrem să vedem mai mult mâine.
9) Creați-vă un vocabular nou
Deși nu este nimic rău în a vă exprima față de altul durerea și frica pe care o aduce boala în viața voastră, este de preferat să evitați să cădeți în capcană și să vorbiți mereu despre durere.
În acest scop, creați-vă un vocabular nou, care să vă descrie starea în termeni optimiști, de vindecare sau spirituali.
De exemplu, referiți-vă la boala voastră ca la ”o călătorie spirituală într-o nouă parte a sinelui vostru” sau ”un prieten care a venit să mă învețe adevăruri mărețe”. Numind boala ”prieten”, se poate diminua frica de întreaga situație, pentru că nu avem prieteni de care să ne fie frică.
10) Manifestați recunoștință, de fiecare dată când vă simțiți copleșiți
Este foarte ușor să vă simțiți confuzi, din pricina multitudinii de sugestii de vindecare, pe care le primiți. Până să duceți la bun sfârșit toate practicile voastre de meditație, lucrarea terapeutică și exercițiile zilnice, s-ar putea să vi se pară că v-ați epuizat toată energia, dar și ziua. În realitate, situația nu trebuie să fie atât de copleșitoare pe cât pare.
Puține practici ne alină spiritul, la fel de mult ca cea a recunoștinței. Sentimentul de apreciere a tot ce ne-a oferit și continuă să ne ofere viața face ca ea chiar să înflorească în sistemele noastre. Transformați recunoștința într-un exercițiu. Nu căutați doar ceea ce este mare și evident, ca motiv pentru recunoștință. Învățați să vă vedeți viața dintr-un unghi larg de vedere, care cuprinde fiecare detaliu.”
Am finalizat această săptămână cu cartea Carolinei Myss – De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem
Vă invit să o procurați, să o lecturați și să vă bucurați de frumusețea conținutului său, dacă Sufletul vostru vă spune că este ceea ce aveți nevoie în acest moment.
Primiți din tot ce este oferit doar ce sunteți dispuși să primiți, sau mintea este pregătită să primească.
Acesta este și titlul Webinarului organizat de AlexaEvents pe 16 februarie 2023, la orele 19.00-21.00
Primești?
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-primesti-cu.../
Explorăm capacitatea ficatului (și corpului) de a primi tot ce i se oferă, de a se ajusta, adapta, întinde, extinde, cuprinde și a face orice pentru a ne menține în viață.
Mă bucur să știu că reluăm întâlnirile on-line, care vor fi derulate aproximativ lunar, de-a lungul lui 2023.
Am încheiat a doua săptămână a anului, a doua carte de lectura (este prea rapid ritmul, doriți să fie mai lent?) și să ne revedem cu bine, săptămâna ce începe, cu o nouă lectură.
Cu iubire, tuturor
Sursa foto-text: facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii