Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:46 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Suntem mărul!

ro

14 Apr, 2020 00:00 4365 Marime text

 

Motto: „Dacă tu ai un măr şi eu am un măr şi facem schimb de mere, atunci tu şi eu vom avea în continuare un măr. Dar dacă tu ai o idee şi eu am o idee şi le schimbăm, atunci fiecare dintre noi va avea două idei” - George Bernard Shaw

 
Campania #ConstanțaEsteBine s-a născut din dorința de a evidenția că, dincolo de adversitățile acestei crize globale prin care trecem, există motive pentru care putem și trebuie să mergem mai departe, cu speranță și încredere.

Imaginea mărului (reprezentat în tabloul Mariei Teodorescu) a fost aleasă să ilustreze noua campanie, din cauza simbolisticii complexe și relevante.

Dacă mărul mușcat este unul dintre cele mai faimoase logo-uri din lume, ZIUA de Constanța a ales ca imagine reprezentativă a noii inițiative un măr întreg, deplin, roșu, simbol al înțelepciunii, al descoperirii, al conștientizării. Nu întâmplător Newton, în Anglia secolului 18 și în preajma epidemiei de ciumă, aducea la lumină legi fundamentale ale fizicii, inspirat fiind și de mărul căzut din copacul sub care se odihnea.

Simbol biblic al cunoașterii binelui și răului, mărul reprezintă alungarea din Paradis către casa noastră Terra (căreia am uitat să-i fim recunoscători și față de care avem muulte datorii neonorate), dar și trezirea, libertatea de gândire și acțiune.

Dacă în prezent trăim momente provocatoare, e cazul probabil să ne re-centrăm și să ne reconfigurăm percepțiile, traseele existențiale. Un inamic comun, invizibil - și culmea! lipsit de viață - ne dă o lecție despre VIAȚĂ și ne obligă să acționăm la fel, să funcționăm ca un întreg, să înțelegem că doar împreună suntem o forță și că vechea paradigmă a separării și conflictului nu mai este viabilă, că e nevoie de un „next level” în care va predomina unimea, interconectarea, solidaritatea, iubirea și credința.

Vrând-nevrând, ne-am pus „pe pauză” toate pretențiile, realizând că nimic din ce ne valida social până acum (funcții, haine, mașini, bijuterii, excursii, vieți flamboaiante) nu mai are nici o valoare. Ne întoarcem la esența noastră, învățăm să prețuim lucrurile simple, să ne dăm jos măștile și poleiala.

Devenim Mărul - frumoși, rotunzi, perfecți, integri, impermanenți dar plini de semințe minunate care, plantate cu grijă și prezență, ne pot aduce ceea ce dorim, pentru noi și lumea noastră. Facem parte dintr-un întreg, fragil și vulnerabil, care ne-a impus în aceste zile un răgaz de reflecție, în care să ne (re)cunoaștem, să respirăm, să respectăm și să învățăm din înțelepciunea naturii.



Citește și:

Ce facem când nu mai facem ce făceam La vremuri noi, noi obiceiuri de viață


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii