#ConstanțaEsteBine Universitarul ZuZu Caratănase adaugă recunoașterii Academiei Române alte două importante premii - ale ministerelor Educației, respectiv al Culturii
#ConstanțaEsteBine: Universitarul ZuZu Caratănase adaugă recunoașterii Academiei Române alte două importante
08 Jan, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2869
Marime text
Pentru lect. univ. dr. Răzvan-Constantin (ZuZu) Caratănase, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, ultima lună a anului 2020 va rămâne drept una memorabilă în biografia sa.
La începutul lunii decembrie 2020, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române pe anul 2018, Răzvan-Constantin Caratănase a fost distins cu Premiul „Ion Andreescu“, pentru lucrarea Sacrosanctus (Expoziţie Galeria „Simeza“), iar Ovidiu Cristea a primit, împreună cu Liviu Pilat, Premiul „Mihail Kogălniceanu“, pentru lucrarea The Ottoman Threat and Crusading on the Eastern Border of Christendom during the 15th Century.
10 zile mai apoi, expunea alături de mentorul său, prof. univ. dr. Florin Stoiciu, pe simezele Art Gallery Tomis Mall, în condiții de pandemie, adică nevernisată – expoziția POSTER DESIGN. Pentru ca, la finele lunii decembrie 2020, să aflăm că a acceptat provocarea Muzeului Național Cotroceni de a participa la un proiect de anvergură, intitulat „Portret de artist”.
Iată că veștile bune despre tânărul artist plastic Răzvan Zuzu Caratănase au continuat și în primele zile ale noului an. Universitatea „Ovidius” ne aduce la cunoștință că a primit, recent, două importante premii pentru activitatea desfășurată: Premiul pentru performanță al Ministerului Educației și Cercetării și Premiul pentru întreaga activitate în domeniul arte vizuale al Ministerului Culturii.
ZuZu Caratanase este unul dintre cei mai importanți artiști plastici români, fiind cunoscut în țară și străinătate pentru lucrările sale de grafică monumentală. Cu un portofoliu impresionant, care include lucrări ce se regăsesc în 25 de muzee din 11 țări, artistul are aproximativ 500 de expoziții de grup și personale în 20 de țări.
Meritele sale artistice sunt confirmate de cele peste 100 de premii, medalii și distincții obținute pe plan național și internațional: este Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, laureat al Premiului Academiei Române, distins cu Premiul Ministerului Culturii din România de trei ori, Premiul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Medalia Aniversară și Premiul pentru Grafică al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul „Arco di Traiano” Italia, Premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, dar și alte distincții în Japonia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova etc.
Citește și:
Cinci artiști plastici dobrogeni au răspuns provocării Muzeului Național Cotroceni
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii