Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 1 – partea a doua – ziua 5. 16 ianuarie 2024. Radiații, schimbări electromagnetice, variații termice sau hidrice

ro

16 Jan, 2024 14:01 978 Marime text

Valul 1 – partea a doua – ziua 5
16 ianuarie 2024
 
Radiații, schimbări electromagnetice, variații termice sau hidrice, supra-solicitare cu prea mulți stimuli pentru corpul fizic, poluare atmosferică și calitate amestecată a hranei consumate, reacții emoționale de adaptare la ”prea mult” și ”prea repede” – există multe explicații posibile pentru stările prin care trec în acest moment corpurile noastre.
 
Luna este în creștere, substanțele (dorite și nedorite) se rețin mai ușor în corp.
Trăim într-un social care ne împinge să ne auto-agresăm și auto-afectăm fizic și emoțional.
La orice pas, din copilărie, ni se bagă pe gât dulciuri, patiserie, amestecuri artificiale de culori și arome, iar apoi, odată cu adolescența, țigări și alcool, cafea și băuturi energizante și multe alte ”bunătăți”. Le consumăm pentru că ”toată lumea o face” – apoi ne simțim vinovați când apar problemele fizice și medicul ne mustră că nu am avut grijă de corp.
 
În toate ocaziile sociale, auto-agresiunea și auto-intoxicația este regulă.
Nu este reuniune de familie sau cu prietenii să nu ne auto-otrăvim puțin: cu mâncare, băutură, fumat (activ, pasiv) sau bârfă. Pentru că ne otrăvim și cu vorbele puțin binevoitoare care ne ies din gură.
 
Ne aflăm în plină perioadă de creștere a energiilor de reținere și retenție în corp, în minte și emoțional. Să fim atenți astăzi la gândurile care ne trec prin minte, la cuvintele care ne ies din gură (intenționând să fie cât mai binevoitoare) și la alimentele care intră în corp.
 
Să alegem astăzi pentru alimentația noastră surse de grăsimi sănătoase, precum măslinele, avocado, semințele de cânepă sau susan, pasta tahini, untul de cocos, dar și grăsimi animale precum gălbenușul de ou (găină, prepeliță), icrele (de bună calitate) de pește, sau carnea de pește (ton, somon, macrou, dar și sardine, doradă sau alt pește de calitate, proaspăt pescuit).
 
Chiar și un unt de bună calitate (unt de vacă) sau puțină șuncă de porc de calitate, în cantitate moderată și combinată cu legume, pot fi niște opțiuni bine primite de corp.
 
Observați corpul și descoperiți-i nevoile și ce își alege, din paleta de alimente disponibile.
Continuăm suplimentarea cu vitamina D3+K2 și produsul tip Omega 3, întotdeauna administrate după masă, ne observăm starea corpului și evaluăm dorințele acestuia.
 
Să avem o altă zi cât mai echilibrată, în mijlocul unei furtuni de factori care ne poate scoate din echilibru în fiecare secundă. Aceasta este măiestria vieții: ești în mijlocul furtunii și în același timp, stai cât mai puțin afectat de toată dezlănțuirea sa.
 
Sănătate tuturor,
 
Cu iubire




Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii