Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 1 ziua 2 Ce putem să facem în ziua de lună în scădere în care ne aflăm?

ro

29 Dec, 2023 13:33 939 Marime text

Valul 1 ziua 2
Ce putem să facem în ziua de lună în scădere în care ne aflăm?

a) Curățenie în casă, care va ține mai mult decât în alte perioade; putem spăla și schimba lenjeria (se doarme mult mai bine și plăcut într-o lenjerie curată), putem să ne spălăm și aranjăm rufele și încălțămintea; putem să facem curățenie în dulapuri, în toate lucrurile adunate în sertare, în cutii, în depozite.

b) Curățenie în computer, în telefonul mobil și în toate device-urile care depozitează informații; să nu ajungem cu căsuța poștală plină, care să nu mai primească mesaje; perioada asta primesc mesaje de la oameni și când le răspund, mi se întoarce mesajul automat că propria lor căsuță poștală este plină. Simt că efortul de a le oferi un răspuns a fost zadarnic. Când ai gunoi mult, nu mai poți primi ceva nou, ceva proaspăt. Ceri ajutorul și te întrebi de ce nu îl primești. Cum poți să o faci, în condițiile în care nu creezi spațiu să îl primești?

c) Curățenie în corp, la multe nivele. Ieri am discutat despre drenajul limfatic și despre eforturile de pierdere în greutate. Dar tot la luna în scădere, putem să aplicăm tehnici și instrumente pentru deparazitare, pentru curățenia corpului de ciuperci sau de viruși, dar și pentru eliberarea de metale grele și resturi de substanțe chimice (precum anestezicele de la stomatologie, de exemplu).

d) Curățenia mentală, prin observarea, vânarea și eliberarea gândurilor care nu ne aduc foloase practic, ne încarcă inutil poveștile interioare și ne induc emoții tip tristețe, frică sau nemulțumire. Acesta este un efort de o viață, dar poate fi împlinit prin eforturile continue de înlocuire a obiceiurilor automate.

e) Curățenia în povestea vieții. Există o tehnică numită ”recapitularea”, despre care discutăm la Școala Sănătate 5D, https://www.sanatate5d.ro/ în care se face o revizuire continuă a poveștilor pe care ni le spunem în cap despre ce ni s-a întâmplat în viață. De regulă, poveștile sunt focalizate pe ceea ce ne-au făcut alții, mai mult decât ceea ce ni s-a întâmplat nouă, real. Ceva sau cineva din exterior ne-a afectat, cumva. Recapitularea presupune revizuirea poveștii, de data asta cu focalizare pe noi înșine și propriile noastre reacții. Dacă nu ne place cum am reacționat și ce am simțit, putem să ne spunem povestea cu asumarea responsabilității pentru tot ce s-a întâmplat. Să ne conștientizăm ignoranța, neștiința, neputința, incapacitatea de a face lucrurile diferit și ca urmare a acestei recapitulări, să luăm decizii în prezent pentru a ne întări / îmbunătăți acele trăsături de care avem nevoie ca suferințele și dificultățile din trecut să nu se mai repete.

Este util să avem o idee despre posibilitățile existente în perioadele de lună în scădere.

Să nu încercăm să ne apucăm de toate odată, pentru că ne vom împrăștia în prea multe direcții.

Să alegem una sau cel mult două direcții posibile. Și să începem să acționăm.
Nu este zi mai bună să începem decât apropierea de finalul anului.
Succes nouă tuturor,

Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii