Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie – partea a doua – ziua 4. 21 septembrie 2024. Astăzi este despre porți, portaluri, treceri

ro

21 Sep, 2024 08:05 557 Marime text
Valul 10 de energie – partea a doua – ziua 4
21 septembrie 2024
 
Suntem înainte de Echinocțiul de toamnă, poarta intrării ”oficiale” în noul anotimp.
Astăzi este despre porți, portaluri, treceri, pasaje, poduri și alte tranziții.
 
Orice folosim ca și simbol al trecerii dintr-o stare în alta poate să ne amintească de faptul că schimbarea este extrem de simplă.
Tot ce avem de făcut este să conștientizăm astăzi când intrăm dintr-o cameră în alta, printr-o ușă.
 
Înainte să ieșim din casă, pentru a porni la școală sau serviciu, să ne oprim o secundă în pragul ușii, să respirăm și să conștientizăm tranziția – de la siguranța și familiaritatea spațiului interior al casei, la necunoscutul și incertitudinea exteriorului, unde nu știi niciodată ce te așteaptă.
Cât de mult ne ia să trecem de o ușă sau de un portal?
O clipire din ochi.
 
Porțile și portalurile există pentru a ne aminti de efemeritatea momentelor, dar și de modul brusc în care pot apare schimbările: în derularea zilei, în relațiile pe care le avem, în viața noastră, în general.
 
Despre toate aceste porți și portaluri, din afara și din interiorul corpului nostru, voi discuta pe larg în ediția de Echinocțiu de toamnă a Newsletter-ului de mâine, duminică, 22 septembrie 2024, chiar ziua specială a Echinocțiului, cu toată energia sa specială.
Mă voi ocupa în special de portalurile din interiorul corpului care sunt cel mai afectate în aceste tranzite de eclipse și Echinocțiu, iar la rubrica Sfaturi vindecătoare, prezint opțiuni terapeutice pentru dificultățile ce pot apare în această perioadă.
 
Aparatul respirator este unul dintre cele mai afectate în perioada de tranziția dintre anotimpuri, de aceea la Webinarul de pe 27 septembrie ne vom ocupa în special de problemele ce pot apare la acest nivel – nasul înfundat, tusea, dificultățile de respirație și altele.
Vă invit să lucrăm împreună tehnici de respirație ce ne pot antrena și împuternici mușchii respiratori, pentru a menține întregul sistem de oxigenare a corpului în cea mai bună stare.
 
Astăzi avem o zi în care putem să fim atenți la respirație, inspirând adânc și expirând adânc la trecerea printr-o ușă sau poartă, sau la orice tranziție (din afară în mașină, sau din interiorul casei, în afară).
 
Conștientizarea trecerilor face parte din observarea detaliilor, ce devin importante doar când ne focalizăm atenția asupra lor.
Adică, atunci când suntem treji și prezenți în viața noastră, așa cum este.
 
Respirăm adânc și începem ziua,
Suntem în viață. Ce minune!
Cu iubire

Sursă: Facebook/Zyanna Orinda. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii