Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie - partea a doua - ziua 9. 26 septembrie 2024. Ați observat și voi nevoia intensă de somn și odihnă?

ro

26 Sep, 2024 10:35 262 Marime text


Valul 10 de energie - partea a doua - ziua 9
26 septembrie 2024

Ați observat și voi nevoia intensă de somn și odihnă?
Posibil să fie doar la corpul meu, posibil să fie doar o caracteristică a slăbiciunii ficatului și fierii din interior, ce împing restul corpului la repaus și refacere.

Personal, vin după o vară extrem de activă, dinamică și mișcată.
Corpul fizic m-a susținut cât a reușit mai bine în toate călătoriile, taberele și micile aventuri în care am fost la munte, la mare și în locuri frumoase din Natură.

În prezent, corpul meu fizic îmi semnalează că dorește odihnă.
Seara, bateriile se termină în jur de ora 21.00, inclusiv bateriile mentale.
Cu greu reușesc să mai fiu coerentă și rațională târziu seara, și dacă insist, intră pilotul automat cu nevoia de stat la un film sau citit ceva familiar. Nu dorește nimic nou sau mai solicitant.

Dimineața, trag de mine să deschid ochii și să încep programul dimineții, după ce o vară întreagă m-am trezit la răsărit, cu soarele și am făcut 1-2 ore de mișcare fizică, în mod regulat. În prezent, sunt mulțumită dacă îmi ies câteva minute de exerciții dimineața, reușind să mai recuperez puțin în timpul zilei.

Am învățat să iau lucrurile ca atare și să permit corpului să treacă prin anotimpuri și transformări în ritmul de care are nevoie. Doar observ și sunt alături de el, pentru că inteligența lui interioară conduce Jocul fizic mult mai bine decât gândurile sau mintea rațională.

Corpul preferă în ultima perioadă exercițiile de respirație, mă trage din nou să mă antrenez pe tehnicile Buteyko și Wim Hoff, după ce, peste vară, le-am lăsat puțin deoparte.
Știu că zona respiratorie are nevoie de atenție în această perioadă, de aceea am și programat mâine, vineri, 27 septembrie 2024, la ora 19.00 întâlnirea on-line cu titlul ”Aerisirea” în care vorbesc despre funcția respirației și tulburările sale.
https://alchida.ro/.../webinar-2024-aerisirea-sustinut.../

Și de aceea, în Newsletter-ul săptămânal de duminică voi discuta pe larg despre tuse și nasul cu probleme, pentru că sunt vedetele perioadei.
https://mediccuexperienta.substack.com/
Stările de ameliorare și vindecare se produc după perioade prelungite de somn și odihnă. Doar așa corpul poate să-și facă auto-curățeniile și eliminările.

Beneficiem de zile frumoase de toamnă, cu soare cald pe cer și vreme blândă.
Mintea și sufletul îmbie la plimbare și stat în Natură.
Corpul ne amintește de nevoia prelungită de odihnă și somn.
Echilibrul este răspunsul la solicitărilor părților din noi. Fiecăruia, după nevoie.
Astăzi este despre a ne observa corpul și a-i asculta solicitările.
Să ne fie bine tuturor
Cu iubire


Sursa: Facebook/Zyanna Orinda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii