Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 13. 15 septembrie 2024. Se apropie schimbarea reală a vremii

ro

15 Sep, 2024 11:58 159 Marime text
foto: Facebook/ Zyanna Orinda Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 13
15 septembrie 2024

Am ajuns la jumătatea lunii septembrie, și ne apropiem de luna plină (în două zile) și de echinocțiul de toamnă (pe 22-23 septembrie).
Se apropie schimbarea reală a vremii, natura se calibrează pentru vremea rece (cu nopțile deja răcoroase și zilele încă însorite și frumoase).

Una dintre caracteristicile umane ce se ”amorsează” în perioadele de schimbare / transformare (cum sunt cele ale vremii) este senzația de amenințare.
Rădăcina ”amenințării” este frica – o emoție ce poate fi uneori atât de intensă, încât copleșește și epuizează persoana care o resimte.

Adesea, oamenii se simt rușinați sau vinovați să își recunoască frica. Din copilărie ni se spune că este un semn al slăbiciunii sau altei deficiențe.
Permiteți-mi să ofer o altă viziune, în care frica să poată fi considerată utilă și folositoare.

Oamenii devin prezenți sau complet conștienți doar atunci când supraviețuirea sau starea de bine le este amenințată într-un fel. Când totul este în echilibru și se derulează lin în viețile lor, oamenii tind să devină leneși, comozi și sedentari (nu mă credeți? Uitați-vă la cuplurile căsătorite de 2-3 ani – ce se întâmplă?).
Este nevoie să se întâmple ceva, să readucă ”frica de pierdere” sau senzația de frică, și imediat oamenii devin atenți, încep să observe viața, ies de pe pilotul automat și încep să caute soluții la posibila amenințare.

Înțelepții lumii spun că întreaga evoluție a vieții pe această planetă are loc prin intermediul fricii, deoarece toate tipurile de frică sunt doar expresii diferite ale instinctului de auto-conservare.

Astăzi este despre a ne recunoaște frica, și a înțelege că toate plantele, animalele, insectele și ființele umane simt frica. Important este să o așezăm la locul ei, în explicația mentală pe care o dăm lumii și să nu o lăsăm să ne epuizeze, ci să o folosim ca un imbold de dezvoltare și creștere.

Frica este cea care ne determină să ne dezvoltăm, să devenim mai buni, mai înțelepți și mai toleranți, mai atenți și prin urmare, mai receptivi și mai rapizi în răspunsuri.
Este util să ne recunoaștem frică (în loc să pretindem că nu este prezentă sau să încercăm să o negăm) și să înfruntăm frica, să o punem în perspectiva ei corectă și să o așezăm la locul ei, să învățăm să o folosim și să nu-i permitem să ne destabilizeze.

În Newsletter-ul de astăzi https://mediccuexperienta.substack.com/ aveți multă informație despre modul în care ne ajutăm corpul să depășească dificultățile de sănătate implicate de trăirea în lume.
Dacă n-ar fi fost frica de boală și de suferință, posibil să nu fi dezvoltat cariera medicală ce mă face să studiez continuu și să caut informații și cunoaștere utile și practice.
Și n-aș fi avut ocazia să scriu cărți de susținere emoționale, precum pachetul Vinovăția – cu cartea ”Care este treaba mea?” și caietul de lucru ”Rădăcinile vindecării”.
https://shop.aska.ro/produs/pachet-vinovatia/

Vă doresc tuturor o zi de duminică cu odihnă și prezență, cu multă atenție pe senzația de frică ce apare, și cu punerea ei la locul potrivit: de stimulare a găsirii de soluții și a creșterii interioare.
Să ne fie bine

Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii