Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 07 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 5 7 septembrie 2024 Week-end-ul înaintea începerii școlii

ro

07 Sep, 2024 12:54 175 Marime text
Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 5
7 septembrie 2024
Week-end-ul înaintea începerii școlii.
Ultimele pregătiri și ultimele ”discursuri motivaționale” pentru cei care urmează să-și schimbe complet activitatea și setarea mentală.

Mi-au scris câteva mămici care se confruntă cu reacții emoționale și psiho-somatice de la copiii care nu doresc să meargă nici la grădiniță, nici la școală, pentru că realmente ei nu înțeleg de ce este nevoie să întrerupă confortul rutinei de ani de zile, de lângă mama lor, din casa lor, din camera lor – și să meargă într-un loc plin de copii străini, care vorbesc, țipă, plâng, aleargă, se mișcă, produc haos.
De ce am schimba ordinea, curățenia, rutina și confortul casei cu haosul?
Cu ce scop?

Tratez copii care vomită doar când se discută de mers la școală sau grădiniță. Sau alți copii pe care îi apucă durerea de burtă și diareea, mâncărimile de piele, strănuturile sau tusea sufocantă cu puține minute înainte să iasă pe ușă să plece din ”raiul” casei.
Am văzut și alte manifestări, dar nu are rost să detaliez, pentru că imaginația ființelor umane, când este vorba să se fofileze pentru a scăpa de ceea ce nu doresc, este infinită.
Astăzi este doar despre a ne gândi și contempla ideea principală: de ce dorim să ieșim din confort, structură, ordine și siguranța propriei case, pentru a ne aventura în locurile numite școală, facultate, servicii, stațiuni turistice, locuri îndepărtate și exotice – în care nu știm ce ne poate aștepta și nu știm dacă facem sau nu față?

Încerc să dau un răspuns în cartea numită „Viața ca senzație” – pe care o scriu în acest moment. Împărtășesc fragmente din carte, în forma în care sunt lucrate, cu abonații de la Newsletter https://mediccuexperienta.substack.com/ și cu cei care participă la Webinariile toamnei - pentru a-i lua parteneri la procesul de creație.
Am realizat că prin toate canalele posibile, cărți, Newsletter, Webinarii, articole etc transmit aceleași mesaje, dar de fiecare dată mai clare, mai ordonate, mai practice și mai ușor de recepționat. Pot face asta datorită exercițiului continuu și școlirii continue. Exersarea și antrenamentul zilnic fac diferența.

Îmi tot reamintesc replica unui șofer de Uber, când cineva i-a spus: nu vreau să aveți probleme dacă parcați aici. ”Doamnă, la vârsta mea, nu mai fac probleme, ci doar exerciții”.
Astăzi este despre exersarea continuă, a anumitor abilități și a acelor părți din traiul nostru zilnic, ce ne ajută să trăim în stare de bine și echilibru.
Despre a ști când să împingem sau forțăm un copil sau un adult să iasă din confort și când să-i permitem să mai stea acolo, până cere singur să o facă.
Este un echilibru delicat și nu am o soluție unică pentru toată lumea.

Formulez ”diagnostice” iar și iar, până înțeleg, de fapt, ce am de soluționat și rezolvat.
Să avem o zi de sâmbătă cât mai echilibrată și bună,
Iar mâine, duminică dimineață, să vă delectați și bucurați de Newsletter-ul plin de informație, care să dea tonul săptămânii viitoare
https://mediccuexperienta.substack.com/
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii