Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 8 10 septembrie 2024 Ne aflăm la primul pătrar al lunii

ro

10 Sep, 2024 11:25 137 Marime text
Valul 10 de energie – partea întâi – ziua 8
10 septembrie 2024
Ne aflăm la primul pătrar al lunii, care își continuă intensiv creșterea, din acest moment, următoarele 7 zile.
Deja se simte retenția de apă în corp, fixitatea articulațiilor, dar și a gândurilor și emoțiilor – care, pe rând, când ne ”bântuie”, când ne posedă de-a dreptul.
Astăzi este despre a ne observa fixitățile mentale și corporale, de a observa când și unde ne mișcăm mai greoi, fără energie și fără zvâc.

Și să acceptăm ceea ce este, observând cum ne comportăm când energia este stagnantă sau blocată.
Pentru a lua măsuri înțelepte (și nu pompieristice, de ”prim ajutor”, de ascuns dureri și bube) este util să înțelegem cu ce ne confruntăm, de fapt.
Pentru asta este nevoie să învățăm să stăm un pic cu disconfortul, oricare este acesta, să-l observăm și studiem (ca pe orice altă parte a acestei lumi), să-l resimțim suficient cât să-i sesizăm ”venirile și plecările”.

Doar atunci vom înțelege mai bine ce produce anumite dureri, înțepeneli sau rigidități, ce ne declanșează fixitățile mentale și de unde vine rezistența interioară ce produce iritare, enervare, nemulțumire, frustrare sau furie.

În Webinarul de pe 19 septembrie, imediat după luna plină, discutăm despre probleme de ”periferie” – cap, mâini și picioare – amintindu-ne de sistemul limfatic și factorii care îi afectează buna funcționare.
https://holisticshop.ro/.../webinar-septembrie-probleme.../
Pe măsură ce observăm detalii din funcționarea corpului și ne punem atenția în mod special pe ele, facem mai multe conexiuni cu tot ceea ce învățăm de ceva timp și înțelegem un pic mai bine responsabilitatea ce o avem față de minunea numită corp uman ce ni s-a dăruit la venirea pe pământ.

Astăzi este despre a sta mai mult cu orice disconfort apare, de a înțelege ce anume din comportamentul personal a produs disconfortul și de a găsi soluții pentru:
- Ieșirea din disconfort (dacă este posibil – adică plecăm de acolo unde nu mai vrem să fim) sau, dacă nu este posibil:
- Găsirea de ancore mentale de rezistență (rugăciune, meditație, afirmații pozitive, invocații etc) sau ancore fizice, precum exercițiile oculare, cu gâtul, cu încheieturile mâinilor, gleznele, exerciții perineale, etc. Ancorele fizice sunt orice fel de exerciții pe care le putem face stând în orice loc, în orice postură, în orice moment al zile.

Vă propun astăzi, oriunde ați fi și orice ați avea de făcut, când simțiți agitație, neliniște sau iritare, să rotați gleznele (pe rând), de 30-40 de ori, lent, rar, spre stânga, apoi spre dreapta, fiecare picior pe rând. Focalizarea pe mișcarea gleznelor reduce greutatea gândurilor și stimulează o zonă a corpului prin care trec meridianele rinichi, ficat, veziculă biliară și vezică urinară. Adică meridianele de eliminare. Flexibilitatea gleznei este flexibilitatea mentală în acel moment din timp. Verificăm împreună?
În Newsletter-ul săptămânal https://mediccuexperienta.substack.com/ vor fi incluse o mulțime de astfel de ”trucuri” despre mici ”ancore” fizice sau mentale ce pot fi folosite în momentele dificile ale vieții.
Trecem mult mai ușor prin furtuni, dacă suntem pregătiți.

Să avem o altă zi de toamnă și lună în creștere cât mai echilibrată
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii