Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 10 de energie - partea întâi - ziua 9. 11 septembrie 2024. Înaintăm spre luna plină

ro

11 Sep, 2024 12:05 130 Marime text


Valul 10 de energie - partea întâi - ziua 9
11 septembrie 2024

Înaintăm spre luna plină.
Înțepeneala de dimineață din tot corpul și greutatea cu care m-am ridicat din pat mi-au amintit de stagnarea limfatică a acestei perioade.
Orice fel de indiscreție alimentară (fructe consumate după ora 9 seara, două mici boluri de fistic, în loc de unul etc) se resimte imediat în corpul fizic.
Ascultând mintea de dimineață, cum începea să facă morala obișnuită ”ți-ai făcut singură starea de rău, nu ai deloc stăpânire de sine, asta se întâmplă dacă mănânci cu ochii în computer etc” am realizat foarte clar că am în interiorul capului meu o combinație din mama cicălitoare, cea mai severă profesoară avută vreodată și cel mai dur polițist, care le vede pe toate.

Mă uitam ușor amuzată la povestea din minte, cum se derula chiar înainte de a mă ridica din pat, fără să intru în ea sau să încep un dialog (cum fac de multe ori) și la un moment dat, povestea s-a prins că cineva să uită la ea. Și surprinzător, s-a oprit. S-a simțit observată și a realizat că „m-am prins” că nu mă identific cu ea.

Astfel de mici întâmplări mă fac să fiu mereu conștientă că în interiorul minții se întâmplă mult mai multe decât realizez. Tot ce pot face este să observ, să fiu prezentă, să las să fie ceea ce este și să nu mă lupt sau să opun rezistență.
Greu de făcut, de cele mai multe ori.
Dar uneori, ca astăzi, îmi iese.

Voi derula ziua așa cum vine și cum pot, cu energia corpului așa cum este, fiind întreaga zi atentă la poveștile din minte.
În cartea ”Care este treaba mea” https://shop.aska.ro/produs/pachet-vinovatia/
povestim multe despre ”balaurul cu 7 capete” din povestea minții și dacă vreți să-l cunoașteți mai bine, vă recomand să folosiți cartea ca pe o oglindă: după ce lecturați, stați câteva minute în liniște (adică nu vorbiți) și contemplați povestea din cap.
Ce de telenovele sunt pe acolo, ce întorsături de situații și scenarii de filme SF, horror și fantasy, trei în unu!
Este o reală minune această parte din mintea ce se află în interiorul nostru.
Și culmea culmilor, Eu nu sunt această minte, dar ea este în interiorul meu.
Pot observa asta în cursul acestei zile?

Vă invit să mă urmăriți și pe Newsletter-ul săptămânal https://mediccuexperienta.substack.com/, unde folosesc puterea poveștilor minții și cuvintele împletite cu măiestrie pentru a oferi povești utile practic.
Săptămâna asta sunt multe materiale despre pregătirea pentru toamnă și ce putem face să ne susținem mai bine corpul fizic.

Să avem o altă zi de lună în creștere cu atenția pe tot ce este, în interiorul minții și în exteriorul lumii, poziționându-ne cât mai favorabil, pentru ce poate corpul – în fiecare moment.
Să ne fie bine tuturor,
Cu iubire



Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii