Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 11 de energie – partea a doua – ziua 11. 27 octombrie 2024. Zi de duminică cu odihnă, relaxare și contemplare

ro

27 Oct, 2024 09:46 278 Marime text
Valul 11 de energie – partea a doua – ziua 11
27 octombrie 2024
 
Zi de duminică cu odihnă, relaxare și contemplare.
Energia feminină este un flux special al Naturii, caracterizat prin creativitate, imaginație, jucăușenie, imprevizibilitate și reînnoire continuă.
Toamna în special, putem observa cele două componente ale fluxului feminin, numite moartea (distrugerea) și viața (renașterea).
Ieri contemplam într-un parc un arbore cu frunzele ruginite. Stând în liniște lângă el, auzeam cum se rup și cad frunzele. Pocnetul era discret, fin și fâșâitul căderii fiecărei frunze era distinct, dincolo de restul de zgomote ale păsărilor sau vântului.
 
Uitându-mă la arbore, care avea pe crengi doar frunze arămii, gălbui și portocalii, am văzut cum fiecare pală de vânt mai dobora una două dintre ele. Restul încă rezistau.
 
Mi-am dat seama că așa sunt și corpurile umane aflate în toamna vieții, adică la bătrânețe. Uscate, fără dinamica vieții data de fotonii luminoși, dar încă menținându-se pe ramurile arborelui vieții.
 
Vine câte o pală de vânt (emoții intense sau solicitări fizice) și doboară câteva, iar restul par încă să reziste.
În timp ce contemplam imaginea finalului, amintindu-mi de fiecare deces uman de care am aflat recent, chiar și ieri auzind de un vecin care a făcut infarct și a plecat rapid, într-o oră, în ciuda resuscitării și eforturilor paramedicilor, melancolia toamnei mă cuprindea treptat.
 
Dar în mijlocul acestei stări de tristețe, au izbucnit brusc strigăte, țipete și chiuieli. Un grup de 6-7 copii cu vârste între 6 și 10 ani, unii pe biciclete și alții alergând, au trecut zgomotos pe lângă locul în care stăteam și mă uitam la arborele ce-și pierdea frunzele.
 
Moartea și viața erau lângă mine și-mi aminteau fiecare despre părțile componente ale fluxului Naturii. Eram înconjurată de vechi și de nou, de tăcere și gălăgie, de melancolie și bucurie, toate derulate în același timp.
Și am avut acel mic ”aha” corporal.
 
Trăirea feminină este trăirea duală corporală. Pot fi ambele, în același timp, niciuna predomind sau fiind exagerată.
 
În newsletter-ul de astăzi mediccuexperienta.substack.com este un eseu despre trăirea în corp feminin, în dualitate și în necunoscut.
Aveți în Newsletter și invitația la evenimentul de pe 2 noiembrie de la Constanța, în care onorăm și celebrăm viața mamei, cu lansarea cărții ”Viața ca un cântec” și o mica festivitate pregătită de echipa inimoasă ce a organizat evenimentul.
 
Să avem o zi de duminică liniștită, în contemplare și acceptând să vorbim normal și natural despre cele două componente ale femininului – moartea și viața, distrucția și creația, încheierile și începuturile.
Ele doar sunt. Ca și noi.
 
Viața este.
 
Să ne fie bine tuturor,
 
Cu iubire


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii